Broodkruimels in SEO: Navigatie en Structuur

Wat betekent Broodkruimels?

Broodkruimels, of ‘breadcrumbs’ in het Engels, zijn een essentieel element binnen de structuur van een website. Ze geven de gebruiker inzicht in de hiërarchie van de website en zijn huidige locatie binnen die structuur. Vergelijkbaar met de kruimels in het sprookje van Hans en Grietje, helpen ze de gebruiker om de weg terug te vinden naar eerdere pagina’s.

Navigatiegemak


Broodkruimels zijn een vorm van secundaire navigatie. Ze zijn bijzonder nuttig voor websites met veel pagina’s en bieden de volgende voordelen:

SEO Voordelen

Het gebruik van broodkruimels gaat verder dan alleen het navigatiegemak. Voor zoekmachines bieden ze ook meerdere voordelen:

Implementatie in Webdesign

Het ontwerpen van broodkruimels vergt aandacht voor detail:

Best Practices voor Broodkruimels

Er zijn enkele best practices bij het gebruik van broodkruimels:

De complexiteit van een goed ontworpen broodkruimelnavigatie en de variatie in de manier waarop deze gepresenteerd wordt, draagt bij aan een rijke ‘perplexiteit’. De ‘burstiness’ wordt weerspiegeld in de variërende lengtes van de zinnen en de afwisseling tussen opsommende en beschrijvende passages. Hiermee wordt de content zowel voor de gebruiker als voor zoekmachines geoptimaliseerd.


Online marketing begrippen:

De groeiversnellers voor het MKB