Ontdek het belang van linkbuilding voor je online vindbaarheid

Het belang van linkbuilding

Als SEO bureau nabij Apeldoorn maken wij je website populairder met behulp van linkbuilding. Het gevolg daarvan is dat je stijgt in de zoekmachine voor de voor jou belangrijke trefwoorden. Daarom is linkbuilding zeer belangrijk om (te laten) uit (te) voeren. Via linkbuilding verzamelt een linkbuilding specialist linkjes van andere websites. Daarbij is relevantie van de betreffende website erg belangrijk. Ook de kwaliteit speelt een rol.

Natuurlijk linkprofiel bij linkbuilding

Alle linkjes die naar jouw website verwijzen vormen samen je linkprofiel. Daarbij is variëteit in de soort linkjes ook van belang. Google ziet die variëteit namelijk ook. Een linkprofiel wordt in de regel geleidelijk opgebouwd. Direct honderden linkjes kopen is daarom ook geen goed besluit. Google beoordeelt dit als het misleiden van de zoekmachine en dat kan je op een penalty komen te staan.

Kwaliteit websites

Het is dus raadzaam linkjes te verzamelen van kwalitatief hoogwaardige websites. Hoe bepaal je de kwaliteit? Dit kun je doen met behulp van verschillende tools voor SEO. Een voorbeeld is Open Site Explorer. Je kunt de URL van de website waarop je een link wilt laten plaatsen op de website van Open Site Explorer intypen. Vervolgens geeft de Open Site Explorer de waarde van een website aan door de domein en pagina autoriteit aan te geven. Deze waarde ligt tussen 0 en 100. Staat je website net online, dan heb je nog een lage domein autoriteit. Dat is ook niet zo vreemd, want als je net online bent, dan kun je nog niet veel links verzameld hebben. Wil je je website in een nieuw jasje steken? Zorg er dan voor dat je 301’s zet op de links. Je geeft dan aan Google door dat de oude link automatisch naar de nieuwe variant verwijst. Op die manier behoud je eveneens de huidige domeinautoriteit. Het zou zonde zijn als je de opgebouwde domeinautoriteit enkel door een redesign verliest. Je kunt de website kwaliteit middels een website check ook controleren. Een website bouwer of wordpress specialist neemt je huidige website dan onder de loep.

De pagina autoriteit verschilt niet veel van de domein autoriteit: zoals de naam al aangeeft geldt de pagina autoriteit voor één bepaalde subpagina binnen de website. De domein autoriteit is van toepassing op alle pagina’s (het gehele domein).

Links naar je website laten plaatsen

Samengevat, zijn er dus een paar aandachtspunten bij het verzamelen van links naar je website. Daar heb je een doordachte SEO strategie voor nodig. Voor een SEO scan , website scan of SEO analyse kan je bij Doelbewust terecht. Houd de domein autoriteit in de gaten. Je kunt hier Open Site Explorer voor gebruiken. Let er tevens op dat de link relevant is. Een website die gaat over auto’s terwijl jij coach bent is niet relevant. De ankertekst is ook van belang. Dit is de tekst die je gebruikt voor de link. Ook hier geldt weer: zorg voor een duidelijke en heldere ankertekst.

Wil je meer weten over linkbuilding of dit aan ons uitbesteden? Of wil je een complete WordPress website laten maken? Neem gerust contact met ons op.


De groeiversnellers voor het MKB