10 WordPress tips die iedereen moet weten | Doelbewust

10 WordPress tips die iedereen moet weten

Er worden dagelijks meer dan 500 websites gemaakt op WordPress. Dit platform drijft 15.7% van de top 100 websites wereldwijd.  Gemiddeld worden er iedere seconde 17 nieuwe posts op WordPress geplaatst. In één maand wordt WordPress meer dan 37 miljoen keer gegoogeld.

WordPress is een krachtige CMS. Meer dan 19.5 miljoen sites over de hele wereld gebruiken het platform. Dus voor iedereen die nieuw is bij het groeiende WordPress netwerk: welkom bij de club. Het lanceren van een nieuwe website kan intimiderend zijn als het je eerste keer is. Maar als je snel wat tips en trucjes over WordPress leert, zal dat het leven veel makkelijker maken. Sommigen van jullie gebruiken WordPress misschien al een tijdje. Anderen hebben misschien een aantal gefaalde sites gemaakt en hebben wat hulp nodig om verder te komen. 

Ongeacht je situatie, zullen deze instructies je helpen om succesvol te worden. Hoewel ik deze handleiding heb geschreven voor WordPress beginners, kunnen een aantal van deze tips nog onbekend zijn voor mensen die WordPress al jaren gebruiken.

1. Vind de juiste webhost

WordPress is een open-source CMS (content management systeem). Simpel gezegd, het is een tool voor het creëren en managen van websites. Je kunt WordPress gebruiken voor het maken van een persoonlijke blog, een bedrijfswebsite, een e-commerce winkel, of iets daar tussenin. Maar het platform zelf host geen websites. Dit is een veelvoorkomende misconceptie die toekomstige website beheerders vaak hebben. WordPress raadt zelf deze drie web hosting opties aan:

Dat gezegd hebbende, kun je eigenlijk iedere web hosting provider gebruiken die aan de WordPress minimum hosting eisen voldoet. Over het algemeen moet je host een PHP versie 7.3 of hoger hebben. Het heeft ook een MySQL versie van 5.6 of hoger of een MariaDB versie van 10.1 of hoger nodig. Je host moet ook HTTPS support hebben.

Wanneer het op web hosting aankomt zijn er veel verschillende opties om uit te kiezen. Nadat je de beste web hosting provider hebt gevonden, moet je ook bepalen wat voor type host je nodig hebt. Gedeelde hosting, VPS hosting, dedicated servers en cloud hosting zijn de meest populaire opties.

Het kiezen van het juiste plan en de beste host in het begin is cruciaal. Het is belangrijk dat je een plan vindt dat je genoeg middelen geeft om aan de behoeften van je verkeer te voldoen.

Wanneer je een verkeerd hosting plan kiest, kan dat leiden tot langzaam laden van je site, crashes en een website die tijdelijk uit de lucht is. Daarbij is het later veranderen van host ook vervelende klus.

2. Kies een thema met goede kwaliteit

De opties voor het kiezen van een WordPress thema zijn eindeloos. Je kunt door de opties scrollen in de WordPress thema bibliotheek. Maar veel mensen maken de fout om een overhaaste keuze voor een thema te maken. En dat gaat je geen enkel voordeel opleveren. Er zijn tien duizenden thema’s. Die staan niet allemaal in de WordPress thema bibliotheek.

Tools zoals ThemeForest hebben bijna 46.000 thema’s om uit te kiezen. Om een thema van goede kwaliteit te krijgen moet je misschien wel betalen. Het is niet heel duur, en de meeste thema’s hebben een schappelijke prijs.

Je thema moet gebaseerd zijn op het type website dat je gaat maken. Bijvoorbeeld, de beste WordPress thema’s voor blogs zijn anders dan de beste e-commerce WordPress thema’s. Dat is waarom je altijd naar een live demo van de thema’s moet kijken. Die geven je de kans om een thema uit te proberen voordat je het installeert. Op deze manier kun je een beter idee van het uiterlijk en het gebruik van een thema krijgen vanuit het perspectief van de gebruiker.

Ik zou het niet eens meer hoeven zeggen, maar je moet zorgen dat elk thema dat je installeert ook werkt op een mobiel apparaat. Thema’s zijn nutteloos wanneer ze niet goed op een mobiel apparaat weergeven kunnen worden.

Wil jij een wordpress website die helemaal geschikt is voor vindbaarheid in Google? Wij kunnen je hiermee helpen, al vanaf € 995,-.

3. Gebruik google analytics

Het is onmogelijk om te weten hoe je site het doet als je zijn prestatie metingen niet kunt volgen. WordPress alleen zal je hier niet veel informatie over geven. Maar door een Google Analytics plug-in te installeren zal je meer inzicht krijgen in hoe je sitebezoekers zich gedragen op jouw pagina’s. MonsterInsights is een goed optie om hiervoor te overwegen. De plug-in heeft meer dan 2 miljoen actieve installaties. Het is absoluut een van de meest populaire Google Analytics plug-ins die momenteel op de markt zijn.

Nadat je dit hebt geïnstalleerd, heb je toegang tot publieksrapporten, gedragsrapporten, content rapporten en e-commerce rapporten (als die van toepassing zijn). Het beste deel van het gebruiken van een Google Analytics plug-in is dat je al je data direct op je WordPress beheerdersdashboard kunt zien. Dat is voor beginners handiger dan iedere keer tussen verschillende sites en platforms te moeten switchen om je informatie te kunnen zien.

4. Instaleer een plug-in voor SEO

Naast Google Analytics, wil je ook een WordPress SEO plug-in gebruiken. Er zijn honderden opties beschikbaar, maar persoonlijk zou ik Yoast SEO aanraden. Zonder een SEO strategie zal je WordPress site niet veel organisch verkeer genereren en dit is cruciaal voor het overleven in onze huidige tijd. Je kunt niet gewoon aannemen dat je content alleen wel genoeg zal zijn om mensen naar je site te brengen. Het maakt me niet uit wat voor website je hebt of in wat voor industrie je zit, maar SEO moet een van je topprioriteiten zijn.

Een plug-in als Yoast maakt het een stuk makkelijker wanneer je je site wilt optimaliseren voor SEO. Het zal keywords en content analyseren om ervoor te zorgen dat je de juiste aanpak neemt. Yoast zal je ook helpen bij de technische kant van SEO, zoals het maken van sitemaps of robots.txt bestanden.

5. Gebruik niet teveel plug-ins

Ik snap dat dit misschien mijn vorige twee tips tegen spreekt, maar je moet het gebruik van plug-ins beperken.

Google Analytics en SEO plug-ins zijn absoluut nodig, net zoals een aantal plug-ins om functies toe te voegen aan je site. Er zijn geweldige plug-ins voor dingen als:

Maar je hoeft geen plug-in voor al deze categorieën te hebben. Als je niet daadwerkelijk pop-ups aan je website toe gaat voegen, dan heb je die plug-in niet nodig. Installeer geen boeking plug-in als je geen bedrijf hebt wat daar gebruik van maakt.

Als je te veel WordPress plug-ins installeert kan dit je website langzamer maken. Het toevoegen van een extra code voor een plug-in kan je website ook zwaarder maken. Onze WordPress specialisten maken je graag wegwijs.

Meer plug-ins vertalen niet per se naar een betere website. Dus doe niet te gek wanneer je ze installeert. Limiteer je plug-ins naar diegene die je echt nodig hebt en gaat gebruiken.

6. Comprimeer afbeeldingen

Net zoals overbodige plug-ins, kunnen afbeeldingen je website langzamer maken. Maar dat betekent niet dat je weg moet blijven van het gebruiken van veel afbeeldingen in je content. Ik raad zelfs aan om zo veel mogelijk afbeeldingen te gebruiken op je website. Zet ze in je blog posts, gebruik ze op je landingspagina en voeg ze ook toe aan product pagina’s en beschrijvingen. Er zijn maar weinig omstandigheden waar ik zou zeggen dat een afbeelding niet op je website thuishoort. Maar dat gezegd hebbende, deze mediabestanden zijn groot en resulteren in langere laadtijden. Dat is waarom iedere afbeelding gecomprimeerd moet worden voordat je hem op je website zet.

7. Pas je perma-links aan

Ben je bekend met permalinks? Dit is een deel van het webadres dat na je domeinnaam komt. Dit zijn de webadressen van alle individuele landingspagina’s en blog posts. Iedere keer dat je een nieuwe pagina aanmaakt in WordPress, maakt het automatisch een standaard nieuwe permalink aan. Maar deze standaard permalinks moeten aangepast worden voordat je de pagina lanceert.

Een zorgvuldig en op maat gemaakte permalink is erg waardevol. Het geeft je website’s bezoekers een idee van waar de pagina over gaat zonder de content te hoeven lezen. Ze houden alles georganiseerd en kunnen gebruikt worden door zoekmachines en website bezoekers om de content te bekijken.

Om je permalinks aan te passen, ga naar de “Settings” optie in je dashboard. Hier zal je een “Permalinks” knop zien. De “Post Name” optie is degen die de grootste SEO waarde heeft, dus dat is degene die je moet gebruiken. Je kunt de later eventueel handmatig nog aanpassen.

8. Maak van beveiliging een prioriteit

We hebben de populariteit van WordPress eerder al besproken en aangezien veel websites dit platform gebruiken, zijn WordPress sites ook een target voor veel hackers.

Je moet je WordPress versie updaten wanneer er een nieuwe uit komt. Dit zal je helpen om verschillende bugs en hackers af te houden. Maar dat alleen zal niet genoeg zijn om je website veilig te houden.

Er zijn meer stappen die je kunt ondernemen om de beveiliging van je WordPress site te verbeteren.

Het eerste wat je moet doen is een SSL certificaat aanvragen. Dit zal informatie op je site versleutelen, waaronder gevoelige details zoals klant data. De beste webhosting services (zoals degene die we eerder genoemd hebben) zullen meestal al met een SSL certificaat komen.

Je moet ook regelmatig een back-up van je website maken. Als er iets mis gaat en je content gaat verloren, wil je niet weer helemaal van voren af aan moeten beginnen. Er zijn plug-ins die je voor deze back-ups kunt installeren, net als plug-ins voor het verbeteren van je beveiliging.

9. Leer hoe je title tags en meta tags moet gebruiken

Dit zijn de titel en de beschrijving die in Google naar voren komen. Ik weet zeker dat je ze eerder hebt gezien. Zowel meta tags als titel tags hebben SEO voordelen. Ze maken het ook makkelijker voor je bezoekers om de content tot zich te nemen. Stel je voor dat je deze post probeert te lezen zonder titels? Dat zou de tekst een stuk minder leesbaar maken.

Op basis van het type titel dat gebruikt wordt, wordt de significantie van de tag voor de pagina gerangschikt. Ook de grootte van de tekst zal op basis van die significantie verschillen. H1 tags zijn bijvoorbeeld het grootst en het belangrijkst, terwijl een H6 tag kleiner en minder belangrijk is.

Deze tags zijn allebei belangrijke hulpmiddelen voor de SEO strategie van je WordPress site.

10. Ruim rommel op

WordPress geeft je enorm veel aanpasbare opties voor je website. Je hebt bijvoorbeeld de optie om advertenties, banners en widgets over heel je pagina toe te voegen. Maar al deze extra’s maken je site alleen maar rommelig. Dit laat je pagina er onbetrouwbaar en onprofessioneel uitzien.

Te veel elementen toevoegen aan je website kan ook erg afleidend zijn voor je bezoekers. Het maakt het moeilijk voor ze om te focussen, wat betekent dat je content niet goed opgenomen zal worden en dat ze niet op je CTAs zullen klikken.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om gebruik te maken van alles wat WordPress te bieden heeft, geldt ‘less is more’ in veel gevallen.

Conclusie

WordPress is een van de beste content management systemen op de markt van vandaag. Het is makkelijk in het gebruik en extreem veelzijdig. WordPress is echter geen platform waar je alles snel op kan zetten en het dan kan vergeten. Je moet je website namelijk wel actief managen.

Met zoveel verschillende features, functies en ad-ons om gebruik van te maken kan het soms wat overweldigend zijn. Maar raak niet afgeleid. Als je de 10 simpele WordPress tips volgt die ik hierboven heb beschreven, dan zullen de prestaties van je website verbeteren.

Bron: https://www.quicksprout.com/wordpress-tips-every-webmaster-needs-to-know/

WordPress website laten maken?

Heb je geen zin om je te verdiepen in alle verschillende aspecten, zoals webhosting, zoekmachine optimalisatie, plug-ins, back-ups en noem het maar op? Laat je website voor € 995,- door ons maken. Bij ons laat je je website maken door een online marketing bureau. Doelbewust is namelijk als website bouwer werkzaam als webdesign bureau in Ede. Onze online marketeers werken nauw samen met onze website makers. Zo weet je zeker dat je een goede website hebt die aan alle eisen voldoet om vindbaar te worden in Google.


De groeiversnellers voor het MKB