13 onmisbare elementen van een uitzonderlijke blogpost

13 onmisbare elementen van een uitzonderlijke blogpost

Krijg jouw inhoud het respect dat het rijkelijk verdient door ervoor te zorgen dat je deze 13 essentiële elementen van een goede blogpost opneemt.

13 onmisbare elementen van een uitzonderlijke blogpost
Een op de vijf bloggers meldt dat hun blog sterke marketingresultaten oplevert – 22%. Dat is het – en dit percentage is de afgelopen drie jaar gestaag gedaald. Dat kan toch niet waar zijn? Waarom levert de overgrote meerderheid van de blogs geen sterke marketingresultaten op? Mijn theorie is dat er veel overdreven algemeen advies is in de contentmarketingindustrie:”Schrijf voor gebruikers, niet voor Google.””Google beloont inhoud van hoge kwaliteit.”

“Het gaat om de zoekintentie.”

Oké, maar wat is inhoud van hoge kwaliteit? De lat ligt hoog. Dit artikel helpt je om je inhoud het respect te geven dat het rijkelijk verdient door 13 essentiële elementen van een uitzonderlijke blogpost op te splitsen.

1. BOEIEND ONDERWERP

Je publiek moet om het onderwerp geven. Als je niet helemaal zeker weet welke onderwerpen je publiek belangrijk vindt, zijn er een paar plaatsen om te beginnen. Zoek in Google Analytics welke pagina’s jouw bedrijfsdoelstellingen ondersteunen. Vraag jouw verkoopteams welke vragen potentiële klanten het vaakst stellen. Of kijk direct naar je on-site zoekopdracht om te zien naar welke producten of diensten mensen op zoek zijn. Communiceer met leden van je publiek binnen sociale mediakanalen die gerelateerd zijn aan jouw branche. Dit zijn allemaal geweldige plaatsen om inhoudsonderwerpen te vinden die van groot belang zijn voor je publiek.

2. ZOEKVRIENDELIJKE URL

Google raadt aan om waar mogelijk een eenvoudige, korte URL-structuur aan te houden. Gebruik geen lange ID-nummers in je URL’s of tijdspecifieke elementen zoals datum en jaar. Te complexe URL’s kunnen problemen veroorzaken voor crawlers en zijn niet nuttig voor mensen.

Dit bijvoorbeeld: https://www.example.com/blog/2022/06/thirteen-elements-of-a-good-blog-post-that-delivers-results/

Kan dit worden: https://www.voorbeeld.com/blog/elements-of-a-good-blog/

Wees beschrijvend met uw URL, zodat iemand die de link ziet, precies weet wat hij kan verwachten als hij erop klikt.

3. VOEG EEN AUTEUR TOE

Het presenteren van de auteur geeft een blogartikel meer geloofwaardigheid, context en authenticiteit. Koppel de naam van de auteur aan een profielpagina (met een foto) waar lezers andere artikelen van de auteur kunnen bekijken en het gevoel hebben dat ze iets van een echt persoon lezen. Als je dit doet, moedigt je jouw lezers aan om met jouw merk in contact te komen op sociale-mediasites zoals LinkedIn, Twitter en Instagram.

4. INHOUDSOPGAVE

Door een inhoudsopgave boven aan berichten te gebruiken, wordt je inhoud geordend, zodat gebruikers en bots gemakkelijk kunnen navigeren. Ankerlinks in een inhoudsopgave helpen jouw lezers snel bij de informatie te komen waarin ze het meest geïnteresseerd zijn. Zoekmachines houden van een inhoudsopgave! Het is niet gegarandeerd, maar ze worden vaak naar Google Zoeken gehaald en weergegeven als sitelinks.

5. KRACHTIGE KOP

Een krachtige kop trekt je publiek naar je blog en krijgt jouw berichtpaginaweergaven. Zonder een kop die de aandacht trekt, gaat een goede blogpost verloren tussen de uitgestrekte zee die het internet is. Besteed tijd aan het maken van de perfecte pakkende titel om lezers binnen te halen en ervoor te zorgen dat ze jouw artikel willen lezen. SEJ geeft 12 tips om een ​​gemiddelde kop om te zetten in een kop die uitzonderlijk is en klikken verleidt.

Top freelancers voor elk bedrijf
Fiverr geeft je team de flexibiliteit om interne mogelijkheden uit te breiden en elk project uit te voeren door in contact te komen met freelancers voor elke vaardigheden die je nodig hebt.

6. INTERESSANTE INTRODUCTIE

Hoewel een goede kop klikken naar je site trekt, is het de introductie die van een sitebezoeker een lezer maakt. Om een ​​inleiding te laten resoneren, moeten lezers begrijpen waar je het over hebt en geïnteresseerd zijn in wat je te zeggen hebt. Je hoeft ze nog niet het antwoord op hun vraag te geven, net genoeg informatie om ze een reden te geven om om hen te geven. SEJ biedt zeven manieren om blogintroducties te schrijven die je lezers en Google geweldig zullen vinden.

7. BOEIENDE ONDERTITELS

Koppen en tussenkoppen benadrukken de belangrijkste elementen van het onderwerp, waardoor het artikel gemakkelijk te scannen is en de lezer door de inhoud wordt geleid. Het gebruik van trefwoorden in subkoppen helpt zoekmachines de inhoud te identificeren en vertelt de lezer snel de belangrijkste punten in het artikel. Dit betekent niet dat je zoekwoorden in subkoppen moet forceren. Zoekwoorden moeten logisch zijn en natuurlijk klinken. Ondertitels moeten worden opgemaakt met de titeltaghiërarchie. Dit betekent dat je steeds kleinere kopformaten gebruikt. Voor de meeste artikelen hoef je alleen H2’s te gebruiken, maar als je een H2 met veel inhoud moet scheiden, kun je een H3 gebruiken. Zorg ervoor dat je header-tags correct gebruikt, zoals aanbevolen in dit SEJ-artikel over best practices voor SEO.

8. LENGTE

Ik hoor vaak studies die beweren dat ergens tussen de 1.500 en 3.000 woorden de ideale lengte is voor artikelen. De waarheid is dat het niet uitmaakt. De lengte is afhankelijk van de inhoudsstijl, het onderwerp en het publiek. Een goede blog is zo lang als het moet zijn en zo lang als je publiek zal lezen. Gebruik het bijhouden van paginadiepte (scroll) in Google Analytics (of Hotjar) om te zien hoe ver gebruikers jouw blogartikelen lezen. Probeer een subsectieantwoord te verbergen in een accordeon zodat gebruikers kunnen communiceren. Je kunt deze gebeurtenis taggen om te zien of je gebruikers zo ver in het artikel betrokken houdt of niet.

9. AANTREKKELIJKE BEELDEN

We reageren en verwerken visuele data veel beter dan tekst. En niet een klein beetje – 60.000 keer sneller. Hoe het menselijk brein complexe informatie verwerkt, is wat visualisatie zo belangrijk maakt. Het gebruik van diagrammen of grafieken om complexe gegevens uit te leggen is veel gemakkelijker dan door een grote hoeveelheid tekst te ploeteren. Zorg er wel voor dat je jouw afbeeldingen optimaliseert voor zoeken. SEJ deelt 12 belangrijke SEO-tips voor afbeeldingen die je moet weten.

10. CONCLUSIE

Aan het einde van je artikel is je lezer misschien een paar punten vergeten die je eerder in het stuk hebt gemaakt. Een goede blogpost vat de belangrijkste punten uit het artikel samen en begeleidt je lezer bij wat hij vervolgens moet doen. Het punt is niet om je punten te herhalen, maar om je publiek te helpen bruikbare conclusies te trekken uit je blogpost. Bepaal welke actie je wilt dat je bloglezer onderneemt. Misschien wil je dat ze zich aanmelden voor e-mail, volgen op sociale media of een product of dienst bekijken die je aanbiedt. Het punt hier is om je lezer te inspireren om de gewenste actie te ondernemen.

Zonder links zou het internet een georganiseerde puinhoop van pagina’s zijn. Het zou heel moeilijk zijn om te navigeren (vinden wat we zochten.) Een goede blogpost maakt navigatie intuïtief voor gebruikers en gemakkelijk voor zoekmachines om te crawlen. Interne links helpen bij het verbinden van gerelateerde onderwerpen voor zoekmachines en bieden verder onderzoek dat de lezer kan interesseren.

John Mueller legde het uit in een SEO After Hours-video: “…interne links zijn superkritisch voor SEO. Ik denk dat het een van de grootste dingen is die je op een website kunt doen om Google een beetje te begeleiden en bezoekers naar de pagina’s te leiden die jij belangrijk vindt.” Externe links kunnen het beste worden gebruikt om bronnen te citeren en dienen als goedkeuring voor inhoud van hoge kwaliteit. Je kunt externe links vergaren op andere website of bijvoorbeeld door te adverteren op social media.

Je kunt bijvoorbeeld:

12. SCHEMA

Schema-opmaak is een essentieel onderdeel van een goede blogpost omdat het zoekmachines helpt je ​​pagina te identificeren als een blogpost in plaats van productpagina’s, systeempagina’s of andere inhoud. Er zijn enkele typen schema-opmaak die van toepassing zijn op blogposts, artikelen en nieuws. Er is ook FAQ, How-To, Breadcrumbs, Speakable en meer.

13. SUGGESTIE VOOR GERELATEERDE BLOGBERICHTEN

Op dit punt heb je een goed gestructureerde blogpost die de technische aspecten van het rangschikken van een pagina bevat en een boeiende kopie die de lezer vermaakt en informeert tot het einde. Nu wil je de kans vergroten dat jouw lezers op je site blijven en idealiter aan het einde converteren. Geef aan het einde van je blogbericht een paar (maximaal drie) blogartikelen weer die betrekking hebben op hetzelfde onderwerpcluster.

LAATSTE GEDACHTEN

De 13 elementen in dit artikel helpen gebruikers om je blogartikel te waarderen en helpen zoekmachines beter te begrijpen hoe het onderwerp betrekking heeft op je website als geheel. Afgezien van deze technische elementen, is er een sterk argument voor stijl, levering en proza. Blader door de medewerkers van Search Engine Journal en de schrijvers van het personeel om verder te leren. Selecteer vijf schrijvers die je graag leest en volg hun inhoud om te bestuderen wat hen geweldig maakt. Je kunt bij Doelbewust Online Marketing bureau te Utrecht terecht voor een snelle SEO scan of website scan, of website check.

Bron: https://www.searchenginejournal.com/blog-content-quick-easy-tips/337461/#close


De groeiversnellers voor het MKB