Google Adsense

Google Adsense is het advertentienetwerk van Google dat website-eigenaren in staat gesteld om geld te verdienen met hun website. Via Google Adsense kun je als website-eigenaar toestemming geven aan Google Ads adverteerders om relevante advertenties op jouw website te laten weergeven.

Online advertenties

Iedereen heeft wel eens online gezocht naar een product. Nog geen twee minuten later kom je op een compleet andere website een advertentie tegen met precies die producten waar jij naar hebt gezocht. De kans is groot dat dit een advertentie is die is geplaatst via Google Adsense.

Geld verdienen met je website

Als je een website hebt en veel content maakt, dan heb je wellicht een mooi aantal bezoekers op je website. Met Google Adsense kun je eenvoudig relevante advertenties aan deze bezoekers laten zien. Wanneer een bezoeker op een advertentie klikt, ontvang je daar een vergoeding voor. Op deze manier kun je heel laagdrempelig wat geld verdienen met de content die je op jouw website maakt. Om goed vindbaar te worden in Google is het goed om je te verdiepen in SEO, of misschien zelf een SEO specialist te worden. Hiermee trek je nog meer bezoekers naar je website, waardoor je meer advertenties kunt weergeven en dus meer geld kunt verdienen.

Nadelen Google Adsense

Er zitten een aantal nadelen aan Google Adsense. Zo is het technisch inrichten van de advertenties op je website een lastige klus als je geen kennis hebt van (website-)codes. Daarnaast verschijnen er dus advertenties op jouw website. Over het algemeen worden websites met advertenties erop als minder betrouwbaar beschouwd. Daarnaast kunnen ze jouw bezoekers erg afleiden van het doel dat jij wil dat ze op jouw website voltooien.
Wil je meer verkeer naar je website?

Wij zijn Doelbewust en zorgen voor meer verkeer naar je website. Wil je dat ook?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen ambitieuze ondernemers met online succes en groei van hun bedrijf middels kennis gedreven online marketing.

Google Beoordelingen
4.5
Gebaseerd op 39 beoordelingen
js_loader
GRATIS STRATEGIEGESPREK

Plan een gratis telefonisch strategiegesprek in

Ook interessant voor jou

Wat is kwaliteitsinhoud?

Kwalitatieve inhoud is subjectief. Sommige mensen willen een samenvatting op beginnersniveau, terwijl anderen meer diepgang en deskundige inzichten willen. Inhoud van hoge kwaliteit zal beter zijn dan

Lees verder »