Hoe kan je geld verdienen met Google Adsense? | Doelbewust

Google Adsense

Google Adsense is het advertentienetwerk van Google dat website-eigenaren in staat gesteld om geld te verdienen met hun website. Via Google Adsense kun je als website-eigenaar toestemming geven aan Google Ads adverteerders om relevante advertenties op jouw website te laten weergeven.

Online advertenties

Iedereen heeft wel eens online gezocht naar een product. Nog geen twee minuten later kom je op een compleet andere website een advertentie tegen met precies die producten waar jij naar hebt gezocht. De kans is groot dat dit een advertentie is die is geplaatst via Google Adsense.

Geld verdienen met je website

Als je een website hebt en veel content maakt, dan heb je wellicht een mooi aantal bezoekers op je website. Met Google Adsense kun je eenvoudig relevante advertenties aan deze bezoekers laten zien. Wanneer een bezoeker op een advertentie klikt, ontvang je daar een vergoeding voor. Op deze manier kun je heel laagdrempelig wat geld verdienen met de content die je op jouw website maakt. Om goed vindbaar te worden in Google is het goed om je te verdiepen in SEO, of misschien zelf een SEO specialist te worden. Hiermee trek je nog meer bezoekers naar je website, waardoor je meer advertenties kunt weergeven en dus meer geld kunt verdienen.

Nadelen Google Adsense

Er zitten een aantal nadelen aan Google Adsense. Zo is het technisch inrichten van de advertenties op je website een lastige klus als je geen kennis hebt van (website-)codes. Daarnaast verschijnen er dus advertenties op jouw website. Over het algemeen worden websites met advertenties erop als minder betrouwbaar beschouwd. Daarnaast kunnen ze jouw bezoekers erg afleiden van het doel dat jij wil dat ze op jouw website voltooien.


De groeiversnellers voor het MKB