Google Keyword Planner

De Keyword Planner Tool is een handige tool van Google om zoekwoorden onderzoek uit te voeren. In de keyword planner, die onderdeel is van Google Ads, kun je globaal zien hoeveel zoekopdrachten er maandelijks voor een bepaald zoekterm zijn. Aan de hand van deze data kun je keuzes maken voor welke zoektermen je jouw pagina’s gaat optimaliseren.

Hoe kan ik de keyword planner gebruiken?

Om gebruik te kunnen maken van de Keyword Planner heb je een Google Ads account nodig. Als je die hebt, kun je inloggen via https://ads.google.com/home/. Zodra je met jouw Google account bent ingelogd, kom je in het beheerdersgedeelte. Je kunt nu rechtsboven klikken op tools en instellingen. Er wordt nu een dropdown-menu geopend. Helemaal links in het menu staat Zoekwoordplanner.

Vervolgens klik je op nieuwe zoekwoorden ontdekken. Hier kun je jouw zoekwoorden invullen. Je krijgt dan de zoekwoorden te zien, met een indicatie van het aantal maandelijkse zoekopdrachten. Vaak geeft Google ook andere suggesties, die gerelateerd zijn aan jouw gekozen zoekopdracht(en).

Wanneer je een actief Google Ads account hebt met voldoende advertentiehistorie, krijg je specifiekere zoekvolumes te zien, in plaats van de indicaties.

Hulp met zoekwoorden onderzoek

Kom je er toch niet helemaal uit? Of wil je specifiekere zoekvolumes weten, in plaats van een indicatie? Neem dan contact met ons op.

 

Contact opnemen

Wil je meer verkeer naar je website?

Wij zijn Doelbewust en zorgen voor meer verkeer naar je website. Wil je dat ook?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen ambitieuze ondernemers met online succes en groei van hun bedrijf middels kennis gedreven online marketing.

Google Beoordelingen
4.5
Gebaseerd op 39 beoordelingen
js_loader
GRATIS STRATEGIEGESPREK

Plan een gratis telefonisch strategiegesprek in

Ook interessant voor jou

Wat is kwaliteitsinhoud?

Kwalitatieve inhoud is subjectief. Sommige mensen willen een samenvatting op beginnersniveau, terwijl anderen meer diepgang en deskundige inzichten willen. Inhoud van hoge kwaliteit zal beter zijn dan

Lees verder »