Hoe bouw je succesvolle contentpijlers

Hoe bouw je succesvolle contentpijlers

Inhoudspijlers, ook wel pijlerpagina’s genoemd, zijn introducties op hoog niveau tot een onderwerp. Ze linken naar meer gedetailleerde bronnen over elk subonderwerp om een ​​inhoudshub te vormen. Hier volgen enkele voordelen van het gebruik van een contenthub-strategie:

In deze handleiding leer je hoe je een inhoudspijler voor jouw website maakt.

HOE INHOUDSPILAREN TE CREËREN

1. VIND HET HOOFDONDERWERP OM EEN ​​INHOUDSPIJLER ROND TE CREËREN

Pak een stoel, pen en papier (of laptop) en brainstorm vervolgens over ideeën voor inhoudelijke pijlers. Als je bekend bent met de niche, moet je aan veel onderwerpen denken. Ik ben bijvoorbeeld de afgelopen 10 jaar aan het breakdancen en ik kan veel onderwerpen bedenken voor pijlerpagina’s (bijvoorbeeld soorten krachtbewegingen, onmisbare stappen voor voetenwerk en meer). Als alternatief kun je ook de trefwoordenverkenner van Ahrefs gebruiken om ideeën te vinden. Voer gewoon een brede term in die verband houdt met je niche en ga naar het  rapport Matching terms  .

Rapport over overeenkomende termen, via Ahrefs' Keywords Explorer

Niet elke term zal hier echter een geschikt onderwerp zijn. Wat zou je willen zijn onderwerpen die:

Venn-diagram van hoe u het beste onderwerp voor uw inhoudspijler kiest

Laten we bijvoorbeeld het onderwerp “yogahoudingen” vergelijken met de criteria:

SERP-overzicht voor de zoekopdracht "yoga poses", via Ahrefs' Keywords Explorer

Als je een yogasite bent, kan dit een fantastisch onderwerp zijn voor een contentpijler.

2. ZOEK UIT WAT JE IN JOUW INHOUDSPIJLER MOET BEHANDELEN

De sleutel hier is om subonderwerpen te kiezen die sterk gerelateerd zijn aan het hoofdonderwerp. Hier zijn een paar manieren om ze te vinden:

A. Vanuit jouw expertise

Als je een expert bent of bekend bent met de niche, heb je waarschijnlijk een idee van wat je moet behandelen. Als je bijvoorbeeld een yogaleraar bent, ken je waarschijnlijk al de verschillende soorten yogahoudingen die beginners eerst onder de knie moeten krijgen.

B. Controleer Wikipedia

Als jouw onderwerp op Wikipedia bestaat, is het een geweldige manier om subonderwerpen te vinden, aangezien alles al goed is georganiseerd. Wikipedia heeft bijvoorbeeld een pagina met de naam ‘Lijst met asana’s’, waar verschillende yogahoudingen in een tabel zijn gerangschikt:

Lijst met asana's, via Wikipedia

C. Bekijk online cursussen

Er zijn online cursussen voor bijna elk onderwerp en ze zijn meestal op een logische manier gestructureerd. Daarom zijn het ook goede plekken om naar relevante subonderwerpen te zoeken. Deze cursus over Udemy behandelt bijvoorbeeld de belangrijkste houdingen voor yoga:

Overzicht van een cursus over de belangrijkste houdingen van yoga, via Udemy

D. Analyseer de concurrentie

Aangezien het belangrijkste doel van een inhoudspijler is om te rangschikken voor het hoofdonderwerp, kun je de huidige pagina’s met de hoogste rangorde bekijken om te zien wat ze behandelen. De pagina met de hoogste ranking voor “yogahoudingen” heeft bijvoorbeeld al de essentiële houdingen voor beginners behandeld:

VeryWell's artikel over de beste yogahoudingen voor beginners

Aangezien de subonderwerpen netjes en hiërarchisch zijn geordend – H2s, H3s, H4s, enz. – is een goede manier om ze allemaal in één oogopslag te zien, door de SEO-werkbalk van Ahrefs te installeren en het  inhoudsrapport  te openen .

Inhoudsrapport voor VeryWell's artikel over de beste yogahoudingen voor beginners, via Ahrefs' SEO Toolbar
KANTTEKENING.

Dit is gewoon onderzoek voor je contentpijler. Je wilt er zeker van zijn dat je geen belangrijke subonderwerpen misloopt. Maar je probeert ook niet elk subonderwerp erin te persen. Gebruik je expertise en smaak om erachter te komen wat je op jouw pijlerpagina moet opnemen.

3. CREËER JE CONTENTPIJLER

Nu je onderzoek is gedaan, is het tijd om je inhoudspijler te creëren. Zie het als een ‘portaal’. Je doel is om lezers een startpunt te geven voor verdere ontdekking van het onderwerp. Houd het dus relatief licht. Je probeert niet alles over elk subonderwerp te zeggen. Je kunt trefwoorden gebruiken voor SEO, lees meer over hoe je zoekwoorden kunt vinden. Laat het aan je clusterpagina’s over om meer details te geven. Blijf bij wat mensen moeten weten. Onze beginnershandleiding voor SEO heeft bijvoorbeeld slechts een inleiding van één zin voor elk hoofdstuk:

Ahrefs' beginnershandleiding voor SEO

Als je het budget hebt, overweeg dan om een ​​ontwerp op maat te maken voor je contentpijler. Dit hebben we voor onszelf gedaan. Een goed ontwerp maakt het voor lezers niet alleen gemakkelijker om inhoud te consumeren, maar het valt ook op tussen andere handleidingen, hopelijk leidend tot meer shares, links en verkeer. Maar als je nu geen aangepast ontwerp kunt veroorloven, hoef je geen zorgen te maken. Je hebt geen geweldig ontwerp nodig om bruikbare inhoudspijlers te maken. Bekijk de pijlerpagina van Zapier over werken op afstand – het is eigenlijk tekst:

De pijlerpagina van Zapier over werken op afstand

4. MAAK JOUW CLUSTERPAGINA’S

Ook al is een inhoudspijler een op zichzelf staande pagina, het is bijna nutteloos zonder de ondersteunende clusterpagina’s. Dus als je klaar bent met de hoofdpijlerpagina, is het tijd om de rest van de hub te maken. Met de opgemaakte subonderwerpen weet je al wat je moet maken. Het is gewoon een kwestie van uitvoeren. Maar het zal tijd kosten. Bekijk deze video om te leren hoe je inhoud voor jouw clusterpagina’s maakt:

Als je bestaande inhoudsstukken hebt die in de ‘hub’ passen, koppel ze dan eenvoudig aan elkaar.

5. PROMOOT UW INHOUDSPIJLER

Wacht niet tot de inhoudspijler ontdekt is – promoot deze proactief en laat het mensen weten. Hier zijn een paar tactieken die je kunt gebruiken:

Bron: ://ahrefs.com/blog/content-pillars/


Onze laatste blogs

SEO-vriendelijke URL’s maken
Hoe maak je SEO-vriendelijke permalinks?
Hoe maak je SEO-vriendelijke permalinks?
Het belang van Alt-tekst voor Beeld-SEO
Hoe optimaliseer je je titel-tags voor betere SEO?
Hoe optimaliseer je je titel-tags voor betere SEO?
10 alternatieven voor Google optimize
10 beste Google Optimize alternatieven
Hoe optimaliseer je je titel-tags voor betere SEO?
Hoe optimaliseer je je titel-tags voor betere SEO?
Businesswoman working on wireless keyboard select icon security in personal data security, confidentiality of users data. Security in search engine and web browser address concept.
Chrome HTTPS Vergrendelingspictogram Verdwijnt
Google kondigt 5 wijzigingen aan voor mobiel zoeken

Vrijblijvende SEO Scan ontvangen?

Vraag nu jouw gratis SEO scan t.w.v. € 340,- aan.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De groeiversnellers voor het MKB