Influencer marketing voor seo en autoriteit | Doelbewust

Influencer marketing voor seo en autoriteit

Er zijn veel manieren om links te bouwen en autoriteit op te bouwen. Koude outreach, kunnen we daar alsjeblieft mee ophouden? Zo ziet mijn inbox eruit. Het is een rotzooi. Ja, oké, dus laten we dat even onderbreken en iets anders proberen.

Link ruilen? Interessant. Het voelt niet alsof we veel waarde toevoegen aan de wereld, maar oké, misschien.

Gastbloggen, veel werk voor weinig resultaat. Afhankelijk van het publiek kan het tal van andere voordelen hebben. Dus niet per se een fan. Ik ben nog steeds een gastblogger, altijd al geweest.

Maar link attractie, hoe werkt dat? Is het mogelijk om iets op het gebied van marketing te doen dat spontaan zal leiden tot nieuwe links van sites met een hoge autoriteit op een regelmatige basis? Er is. Het is mogelijk. Het gebeurt constant. Het is iets dat we hier doen. In feite is het onze belangrijkste benadering om autoriteit te vergroten.

Link attractie

Dus ik ga het allemaal opsplitsen, te beginnen met het resultaat. Beginnend met de lead, de vraag. Dit is het doel. Dat is het punt van digitale marketing, toch, het bouwen van een brug van een verkeersbron naar uw bedankpagina. Dat is wat we hier allemaal doen, toch?

Daarvoor heb je dus twee dingen nodig. Wat zijn ze? Verkeer en een conversieratio. Verkeerstijden conversieratio is gelijk aan de vraag. Conversieratio, dat betekent een webpagina hebben die overtuigend, overtuigend, vol met sociaal bewijs is, bezwaren wegneemt, vragen beantwoordt. Het heeft duidelijke, specifieke oproepen tot actie. Dat maal het aantal gekwalificeerde bezoekers van die pagina is gelijk aan succes.

Dus verkeer, waar komt het verkeer vandaan? Nou, er zijn veel bronnen van verkeer. Ik ben een digitale marketeer die meer gebruikt dan alleen zoeken. Die laten we nu even aan de kant. Maar zoekverkeer, hoe komt dat? Dat wordt gedreven door de rangschikking voor relevante sleutelzinnen met commerciële bedoelingen. Wat zijn dat? Dat gebeurt wanneer je twee belangrijke dingen hebt, twee belangrijke factoren voor het rangschikken van zoekresultaten, die in feite autoriteit en relevantie zijn, zoals bij links en op trefwoorden gerichte inhoud. Dus nu gaan we de relevantie opzij zetten.

Ik ga een van de belangrijkste vragen in alle digitale marketing stellen, namelijk: “Waarom linken mensen naar dingen? Waarom gebeurt dat? Hoe zorgen we ervoor dat dat altijd organisch gebeurt?” Dat is waar ik het hier over wil hebben en ik ga het doen door twee verschillende dingen te combineren: influencers en inhoud, relaties met mensen die inhoud maken en daarom links maken en ook waardige inhoud linken, inhoud die dat citaat waardig is, inhoud dat komt terecht in hun bibliografie, inhoud dat is iets dat wanneer mensen het zien, zeggen: “Wauw, dit ondersteunt iets waar ik aan werk. Als ik hier dus naar link, zal dat wat ik maak geloofwaardiger maken.” Anders wordt wat ze maken zonder jouw inhoud gewoon niet ondersteund. We willen dus content maken en dat willen we combineren met influencers. Laten we dat opsplitsen.

Wat trekt links aan?

Wat voor soort inhoud trekt links aan? Hier is veel onderzoek naar gedaan, grotendeels uitgevoerd door Moz, wat neerkomt op twee hoofdzaken: origineel onderzoek en een uitgesproken mening. Dat is het eigenlijk. Als je die samenvoegt, heb je de belangrijkste ingrediënten voor legitiem thought leadership. We stellen hoge eisen aan dat label.

Maar origineel onderzoek ondersteunt letterlijk wat ze creëren. Daarom, door het te maken, geef je mensen manieren om bewijs toe te voegen aan de dingen die ze creëren. Dus nieuwe, originele datapunten, soort soundbites, soort nieuwe statistieken voor de wereld.

Fundamenteel zijn er twee soorten inhoudsprogramma’s: inhoudsprogramma’s die nieuwe, originele gegevens creëren en alle anderen. Als ik een inhoudsaudit voor een merk zou doen, zou ik daar waarschijnlijk eerst naar kijken en zeggen: “Is er iets waarvoor deze website de primaire bron is?” Heel anders. Het voelt anders. Het voelt anders als je het maakt. Het voelt anders als ze het lezen. Het voelt anders als ze het later tegenkomen en denken dat ze het zouden publiceren, iets dat ernaar verwijst.

Wie maakt koppelingen?

Dus wie zijn ze? Wie maakt koppelingen? Wie zijn de content marketeers of wie zijn de mensen op internet? Het wordt ook wel de 1%-regel genoemd. Negenennegentig procent van de mensen consumeert inhoud. Het zijn een soort lurkers. Het zijn gewoon consumenten van inhoud. De 1% van ons maakt echt dingen. Ze drukken op die knop Opnemen of ze typen en ze drukken op de knop Publiceren. Het zijn natuurlijk bloggers, redacteuren, duidelijk journalisten, onderzoekers, podcasters en zelfs producenten van evenementen. Al deze mensen maken dingen, daarom voegen ze nieuwe inhoud, nieuwe URL’s aan het internet toe, en als ze dat doen, zoeken ze vaak naar dingen die hun beweringen ondersteunen, met andere woorden origineel onderzoek. Of ze reageren op iemand die daar een vlag heeft geplant en voegen hun stem toe aan een uitgesproken mening die naar buiten is gebracht.

Influencer-marketing

Dit zijn dus eigenlijk de twee belangrijkste ingrediënten. Dat is echt alles wat je nodig hebt. Dit is hoe het echt gebeurt. Origineel onderzoek gecombineerd met relaties met mensen die content en links op internet creëren. Dus laten we daar wat dieper op ingaan en ik wil het specifiek hebben over hoe dat te laten gebeuren en hoe het eruit ziet.

Stap 1: netwerk, verbinding maken

Stap 1, netwerk, verbinding maken. Een gesprek beginnen. Daarom hou ik niet van koude outreach. Ik blijf hier X’s tekenen. Cold outreach slaagt er niet in om die eerste stap te zetten en het een beetje op te warmen. Dat hoefde je niet in mijn inbox te doen. Waarom beginnen we geen gesprek? Waarom like, becommentarieer, deel, communiceer, engageer, vraag, bedank, verbind? Dus dat is stap 1. Het is een kwestie van netwerken. Het komt echt ten goede aan mensen die waarde hechten aan relaties en het lange spel spelen.

Stap 2: beleefd verzoek

Dan het beleefde verzoek. ‘Hé, ik ben iets aan het maken. Zou je deel willen uitmaken van dit ding dat ik aan het maken ben?”

Stap 3: voeg ze toe

Betrek die persoon dan ook echt bij het ding dat je aan het maken bent. Ik heb hier een klein voorbeeld, kijk. Hun gezicht, die persoon met wie ik ooit een relatie hoop op te bouwen, ik geef ze datgene wat ik ooit van hen hoop te krijgen, door letterlijk hun gezicht, hun naam, een link naar hen. Hun quote, hun inzichten, hun toegevoegde waarde zit in mijn stuk.

Ik doe dit de hele tijd. Sterker nog, ik zou nooit een stukje inhoud publiceren zonder er bijdragers aan toe te voegen. Journalisten schrijven geen artikelen zonder bronvermelding. Waarom blijven content marketeers content maken zonder quotes van bijdragers toe te voegen? Het is een gemiste kans. Uw inhoud is in feite een van uw beste netwerktools.

Dus letterlijk link ik naar de mensen van wie ik op een dag een link hoop te krijgen. Ik leer terwijl ik mijn eigen inhoud maak. Dit is mij gisteren overkomen. Ik werkte aan een artikel, nam contact op met enkele experts, zij gaven me hun inzichten en ik heb nieuwe ideeën op basis van hun input. Ik leer door mijn eigen blog te maken. Dat is een beetje magisch, toch, en erg cool.

Stap 4: blijf in contact

Dan, natuurlijk, echt het lange spel, zoals ik al zei, we gaan contact houden. We gaan het opvolgen. We gaan aanbieden om ze te helpen als ze iets maken. We houden dat gesprek gaande omdat het ons kan schelen. Echt, de ultieme vorm van influencer-marketing heet vriendschap, echte, legitieme relaties, in de mate dat je op het punt komt dat als je echt een link naar iets nodig hebt, je ze gewoon een snel sms-bericht kunt sturen en ze zullen waarschijnlijk je meteen helpen, zoals ik dat doe voor de mensen die ik probeer te helpen. We doen dit allemaal de hele tijd. Met andere woorden, empathie in je relaties en kwaliteit in de dingen die je creëert wanneer je ze combineert, leiden tot aantrekking tot link, en zoals we zagen, zal dat elke stip naar beneden verbinden met de vraag.

Ik hoop dat dit nuttig was. Echt leuk om te maken. Bedankt, bedankt, Moz, voor de mogelijkheid om nog een Whiteboard Friday-video te maken. We hopen dat dit nuttig is. Als je iemand vindt die je blijft spammen, stuur hem dan dit. Misschien laten ze je met rust. Misschien kun je gewoon contact opnemen en een gesprek beginnen en een vriend maken.

Nog op zoek naar een marketing agency in Amsterdam of een partij voor professioneel webdesign? Doelbewust online marketing helpt je graag verder.

Bron: https://moz.com/blog/leverage-influencer-marketing-for-seo

De groeiversnellers voor het MKB