SEO optimalisatie zelf doen! Lees onze tips & trics | Doelbewust

SEO optimalisatie zelf doen

Tips & trics voor SEO optimalisatie

Als online marketing bureau geven we je graag meer tips over SEO optimalisatie. Het gaat hier vooral om hoe je de pagina het beste vindbaar maakt in Google. We helpen onze klanten verder met hoe ze zelf een goede SEO tekst kunnen maken. Wij sturen al onze klanten die zelf een SEO tekst willen schrijven een paar basistips, maar in dit blog leggen we dit graag uitgebreider uit.

Het is belangrijk om alle pagina’s op je website goed vindbaar te laten worden voor google. Als de pagina’s namelijk hoog staan in de zoekmachine, kunnen klanten veel sneller je website vinden. Dit zorgt dan weer voor een hogere conversie.

Om je op weg te helpen hebben we wat handige tips opgesteld om het beste je pagina te optimaliseren:

Met deze tips kan je natuurlijk zelf voor jouw SEO zorgen, maar je kan uiteraard je SEO ook laten uitbesteden aan een online marketing bureau. Bijvoorbeeld op zoek naar SEO Utrecht? Doelbewust is de SEO specialist vlakbij Utrecht.

VINDBAAR WORDEN DOOR MIDDEL VAN SEO OPTIMALISATIE

Om vindbaar te worden in Google door middel van SEO optimalisatie is het belangrijk om rekening te houden met een paar verschillende punten: Gebruik in je tekst maar één hoofdtitel (H1). Vervolgens zet je boven iedere alinea een subtitel (H2). Laat de woorden die je in de subtitel zet dus ook terugkomen in de alinea’s. Daarnaast is het handig om woorden verwant aan je zoekterm te verwerken in de tekst, zo kun je ook met enkelvoud en meervoud spelen. Door actie te ondernemen met deze stappen snapt google de tekst beter, en is de kans om gevonden te worden groter.

DE ACHTERKANT VAN JE WEBSITE SEO OPTIMALISEREN

Aan de achterkant van de website kan een META worden ingevuld. dit zijn de META titel en de META omschrijving. Als je kijkt op de afbeelding hieronder, zie je staan hoe wij de META’S invullen. Met Yoast SEO staan er ook onder de META gelijk wat tips hoe je je tekst kan optimaliseren. Laat het zoekwoord in beide een keer terugkomen, zowel in de titel als in de omschrijving. Dit bevordert ook weer de vindbaarheid op Google door de SEO optimalisatie die je gebruikt.

Hier volgen nog een paar korte tips:

Met deze tips haal je het optimale uit je SEO. Succes! Natuurlijk staan we klaar om je te helpen. En neem contact met ons op als je er niet uitkomt of hulp nodig hebt.


De groeiversnellers voor het MKB