Waarom een beveiligde website belangrijk is

Veilige verbinding (https) De afgelopen tijd is er behoorlijk wat commotie rondom de versleutelde verbinding, ook wel bekend als de SSL-verbinding, de HTTPS-verbinding of het groene slotje vooraan de URL. Maar wat betekent de versleutelde verbinding eigenlijk? Het wil zeggen dat data die wordt verstuurd (bijvoorbeeld via een contactformulier) worden versleuteld. Voor gebruikers die kwaad in de zin hebben (zoals hackers) wordt het nagenoeg onmogelijk om mee te kijken.

HTTPS en Google

Was het voor overheidsinstanties en grote webshops eind 2017 al verplicht om een veilige verbinding te hebben, voor mkb’ers is deze verplichting er (nog) niet gekomen. Sinds 2014 is Google echter al bezig met het stimuleren van bedrijven om ook een SSL-certificaat aan te schaffen. Zo heeft het al langere tijd een positief effect op je ranking. Google neemt nu de volgende stap en dat is het aantonen dat websites onveilig zijn wanneer ze geen veilige verbinding hebben. Nu is die melding nog gering: je ziet enkel een “i” vooraan je URL waarop je kunt klikken om meer informatie over de onveilige verbinding te krijgen. Vanaf juli echter krijgen gebruikers voordat je op een website komt met een onveilige verbinding een melding (een soort tussenscherm) of je wel zeker weet of je naar de website toe wilt gaan. Je kunt je voorstellen wat dat doet met je ranking!

HTTPS installeren op je website

Heb je nog geen HTTPS-verbinding, dan wordt het de hoogste tijd om deze op je website te laten zetten. Dit is vrij eenvoudig. Je schaft een SSL-certificaat aan (vraag je webbouwer of je hostingpartij ernaar) en laat deze installeren op de webserver. Meestal betaal je per jaar een vast bedrag voor verlenging van het certificaat.

SEO en HTTPS

Let op dat je door HTTPS te installeren op je website een andere URL hebt gekregen. Dat betekent dat je bereikbaar bent op twee verschillende domeinnamen: de domeinnaam met http:// en de domeinnaam met https://. Naast dubbele content is dit ook erg zonde van alle SEO-uren zoals linkbuilding die in je website zijn gestoken. Zorg er dus voor dat alle links van http:// naar https:// worden doorgestuurd.

Heb jij een website bij Doelbewust en wil je ook een versleutelde verbinding? Neem dan contact op met Elmar. Je bereikt hem via telefoonnummer 0318 – 240 247 of stuur een e-mail naar elmar@doelbewust.nl.

Wil je meer verkeer naar je website?

Wij zijn Doelbewust en zorgen voor meer verkeer naar je website. Wil je dat ook?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen ambitieuze ondernemers met online succes en groei van hun bedrijf middels kennis gedreven online marketing.

Google Beoordelingen
4.5
Gebaseerd op 39 beoordelingen
js_loader
GRATIS STRATEGIEGESPREK

Plan een gratis telefonisch strategiegesprek in

Ook interessant voor jou

Wat is kwaliteitsinhoud?

Kwalitatieve inhoud is subjectief. Sommige mensen willen een samenvatting op beginnersniveau, terwijl anderen meer diepgang en deskundige inzichten willen. Inhoud van hoge kwaliteit zal beter zijn dan

Lees verder »