Google My business account aanmaken | Doelbewust

Google My Business account aanmaken

Met Google My Business maak je bij Google een profiel aan van je bedrijf. Je kunt er informatie invoeren als je bedrijfsgegevens, openingstijden, afbeeldingen en activiteiten. Met een Google My Business account weet Google je website makkelijk te koppelen aan je bedrijfsgegevens en je adres. Dit helpt ook voor je lokale vindbaarheid. Zoeken mensen in Google op je bedrijfsnaam? Dan zien mensen aan de rechterkant direct je bedrijfsinformatie. Ook kan je met een Google My Business account gevonden worden via Google Maps. Heb je nog geen Google My Business account? Dan raden we je aan deze te maken. Google My Business is gratis.

Wil je graag een Google My Business account maar wil je dit liever niet zelf doen? Wij kunnen dit ook voor je inrichten. Neem hiervoor contact met ons op.

HOE MAAK JE EEN GOOGLE MY BUSINESS ACCOUNT?

Ga naar: https://www.google.com/intl/nl_nl/business/. Je ziet nu rechtsboven een groene knop Aan de slag. Druk op deze knop een maak een account aan. We adviseren je je Google My Business account zo volledig mogelijk in te vullen.

REVIEWS VERZAMELEN VIA GOOGLE MY BUSINESS

Mensen kunnen via Google My Business ook je bedrijf beoordelen. Ze kunnen je bedrijf een 1 tot 5 sterren geven en een opmerking plaatsen. We raden je aan om hier actief mee aan de slag te gaan. Want positieve reviews geven een positieve uitstraling aan je bedrijf. Er is een directe link welke je naar mensen kunt sturen/mailen voor het plaatsen van een review. Zodra je ingelogd bent bij je Google My Business vind je op je dashboard een blokje wat er ongeveer zo uitziet:

Kopieer en plak het linkje in bijvoorbeeld een mailtje. Vervolgens kan je mensen vragen om een review van je bedrijf te plaatsen. Heb je veel reviews verzameld? Dan is het mogelijk om deze sterren ook zichtbaar te krijgen in de Google resultaten en deze te tonen in je website. Dit gaat middels een rich snippet. Wil je dit? Neem dan even contact met ons op.

DOWNLOAD DE APP

Er is ook een Google My Business app voor Android en iPhone. Download je deze dan kan je snel en eenvoudig je gegevens aanpassen via je mobiel. Heb je bijvoorbeeld regelmatig wisselende openingstijden? Dan kan je deze via de app eenvoudig snel aanpassen. Als je de app hebt dan zie je reviews ook snel binnenkomen en kan je hier eventueel ook direct op reageren via de app.

Contactdetails

Doelbewust Online Marketing B.V.

De Smalle Zijde 7A
3903 LL Veenendaal
Routebeschrijving