Google Ads - Wat is dat precies? | Doelbewust Online Marketing

Google Ads

Als je direct bovenaan in Google wil komen, is Google Ads een uitstekende uitkomst. Het advertentieprogramma van Google, dat voorheen Adwords heette, stelt ondernemers in staat om te betalen voor online zichtbaarheid. Je kunt in Google Ads betalen om direct zichtbaar te worden bij de zoekopdrachten die jij uitkiest. Zo kun je met 1 druk op de knop zichtbaar worden voor jouw doelgroep.

Waar worden mijn advertenties weergegeven?

De mogelijkheden in Google Ads zijn erg groot. De bekendste en meest voorkomende advertenties zijn tekstadvertenties. Dit zijn de advertenties die je ziet wanneer je een zoekopdracht in Google intypt. Deze advertenties bevatten alleen tekst (of emoji’s). Afhankelijk van een groot aantal factoren komen jouw advertenties bovenaan of onderaan, en op de eerste pagina of op latere pagina’s.

Google Ads resultaten voor zoekopdracht "online marketing bureau"

Waarom adverteren via Google Ads?

Het is niet gemakkelijk om zomaar bovenaan in de organische zoekresultaten van Google te komen. Hiervoor is vaak een flinke investering in een SEO (Search Engine Optimization) specialist nodig. Ondernemers die hier geen kennis van hebben en die snel gevonden willen worden, kunnen dus betalen voor vindbaarheid.

Daarnaast kun je in Google hoge conversies behalen. Dit komt doordat er veel vraaggerichte zoekopdrachten plaatsvinden. Je kunt jouw advertenties dus laten zien op het moment dat mensen actief op zoek zijn naar wat jij te bieden hebt!

Hulp bij Google Ads

Heb je hulp nodig bij het instellen of optimaliseren van je advertenties? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Contact opnemen

Inhoud