Alles draait om conversie.
Wij leveren uw droomklanten.

De meest effectieve manier van online adverteren

Wist je dat maar 2 procent van je websitebezoekers tijdens het eerste bezoek converteert? Met andere woorden: 98 procent van je bezoekers verlaat je website weer zonder iets te kopen. Met behulp van retargeting, ook wel bekend als remarketing, zorg je er alsnog voor dat bezoekers die je website hebben bezocht, terugkomen en het product of de dienst die ze op je website hebben bekeken aanschaffen. Ontdek de meest effectieve manier van online adverteren: retargeting.

Wat is retargeting?

Retargeting zorgt voor meer klanten door internetgebruikers die al eerder op je website zijn geweest te converteren naar klanten. Hoe dat werkt is vrij simpel: je hebt het zelf waarschijnlijk ook al eens ervaren. Als je een website bezoekt en deze niet veel later weer verlaat zonder iets te kopen, zie je ineens advertenties voor het product dat je bekeken hebt van het bedrijf op veel andere websites, zoals Facebook of Nu.nl. Daarbij maakt het niet uit op welk apparaat je de website bezoekt. Op die manier probeert het bedrijf je met retargeting over te halen opnieuw naar hun website te navigeren zodat je het product dat je bekeken hebt uiteindelijk toch koopt.

Hoe werkt retargeting?

Je plaatst een stukje code op je website, ook wel pixel genoemd. Deze code is onzichtbaar voor je bezoekers. Als een nieuwe bezoeker je website bezoekt, dan zorgt het stukje code ervoor dat de bezoeker gevolgd kan worden door een cookie te plaatsen. Als je nieuwe bezoekers dan vervolgens andere websites bekijken, dan weet de provider die je gebruikt voor retargeting door de cookie welke advertenties er getoond moeten worden. Ook worden deze advertenties alleen maar getoond aan internetgebruikers die je website al eerder hebben bezocht.

Retargeting: voor wie?

Samengevat is het logisch dat retargeting zeer geschikt is voor webshops. Retargeting is echter niet uitsluitend geschikt voor webshops. Ook andere bedrijven kunnen baat hebben bij retargeting. Retargeting helpt bezoekers jouw bedrijf beter te onthouden dan de concurrent. Dat komt omdat jouw bedrijf door retargeting vaker wordt getoond aan de bezoeker. Dat betekent dat retargeting dus eveneens erg geschikt is voor hogescholen en universiteiten om meer potentiële studenten te bereiken. Of wat te denken van evenementen en festivals die met retargeting meer tickets verkopen of merchandise kunnen promoten. Tevens kunnen recruiters baat hebben bij retargeting om de bedrijven waarvoor zij gekwalificeerde kandidaten zoeken vaak te tonen aan deze kandidaten.  

Meer weten over websites?

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen met het maken van een website? Bel ons op 0318 – 240 240 of ga naar contact.

Een vraag of vrijblijvende afspraak?

Bel ons op 0318 – 240 240 of vul onderstaande formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een visuele website voor M+N Projecten

Meer klanten voor Schipper Ede. Specialisten in schuifpuien.

“Er word met ons meegedacht om een site te maken die meer klanten trekt, en makkelijk is te gebruiken voor de klanten.”

George KuijkensPaintballcentrumdeunit.nl

“Persoonlijk, vakkundig, professioneel, service gericht en meedenkend.”

Youri SpekWenS Uitzendbureau

“Een professioneel bedrijf waar de klant voorop staat en goed wordt gecommuniceerd.”

Jerry RuijsBuro Ruijs

“Expertise, flexibiliteit, meedenken, pragmatisch, doelgericht. Dat was wat ik zocht en vond.”

Ellen SteenmeijerActief Consultancy

“Daarnaast zorgen ze ervoor dat mijn site goed vindbaar is voor de juiste doelgroep en levert dit mij veel klandizie op.”

Albert van Schaikvspt.nl

Top positie in Google: Noot Personenvervoer

InnovanTrailers: een prachtig bedrijf