Beveiliging en servers

Beveiliging en servers

Over onze servers

Onze servers draaien bij een externe hostingpartij die 24/7 monitoren. Als er iets aan de hand is zullen zij er meteen bovenop zitten. Ze zullen ons tijdig informeren en zo snel mogelijk een oplossing zoeken.

Wanneer een website er echt uit ligt ontvangen wij hier ook meldingen van. Daarmee staat de website vaak al sneller weer online dan je het zelf door hebt. Dit valt onder ons servicepakket wat je afneemt bij de hosting. Mocht je toch zelf iets vinden kun je dat tijdig melden bij support@doelbewust.nl.

Back-ups

Elke nacht wordt er op alle servers van alle websites een backup gemaakt. Hiervan wordt er elke maand één op een willekeurige dag bewaard en de rest na een maand verwijderd. Uit deze selectie wordt dan elk jaar weer één willekeurige backup gekozen die bewaard blijft.

In het kort dus: elke maand zijn er zo’n 30 backups, een jaar lang kunnen we van elke maand een backup terug plaatsen en vervolgens staat er voor de zekerheid één backup per jaar.

Website & WordPress

Onze websites worden allemaal gebouwd met WordPress. Dit systeem is de marktleider op het gebied van websites en krijgt dus regelmatig updates en feedback van de gebruikers. Wij gebruiken betaalde plugins van grote bedrijven die meer zekerheid kunnen bieden over de veiligheid en werking van hun systeem. Dit is in alle gevallen beter dan een gratis plugin die maar eens in de zoveel tijd een update krijgt en dus vrij gevoelig is voor hacks of problemen.

Natuurlijk is een hack nooit 100% te voorkomen, maar we doen er zo veel mogelijk aan om in het geval van problemen de juiste acties te kunnen ondernemen. Het is niet met zekerheid te zeggen wanneer een website weer live staat na een hack. Wanneer er een probleem wordt geconstateerd nemen we direct actie om verdere leaks te voorkomen. In de meeste gevallen zal het in een beginstadium al opgemerkt worden en dan is het met een een paar uur te fixen.

Als de website door andere redenen plat ligt zal er eerst vast moeten worden gesteld wat de oorzaak van het probleem is. Vaak zal dit een fautieve plugin update zijn of dat bepaalde bestanden niet goed bewerkt worden. Dit is ook deels de reden dat we niet volledige rechten voor een website vrijgeven aan klanten.

SecurityHeaders

https://securityheaders.com/

Dit soort tools zoeken naar bepaalde codes die bijvoorbeeld het kopiëren van een website tegenhouden. Dit onderdeel is eigenlijk meer extra dan echt nodig. Het gros van de schadelijke aanvallen zal direct via de server komen, welke bij ons in beheer zijn en onderhouden worden door een derde partij die regelmatig beveiliging en onderhoud uitvoert op de servers.

Mocht het nodig zijn kunnen wij wel de SecurityHeaders instellen. Hiervoor kun je contact opnemen met support@doelbewust.nl.


De groeiversnellers voor het MKB