E-mail opschonen op ruimte vrij te maken? | Doelbewust helpdesk

E-mail opschonen

Krijg je een melding dat je mailbox bijna vol is? Het is dan belangrijk om actie te ondernemen. Je mailbox is als een brievenbus. Is een brievenbus vol dan kan de postbode er niks meer bijstoppen. Hetzelfde met je mailbox. Is deze vol dan komen nieuwe mails niet meer aan.

Er zijn twee oplossingen:

  1. Ons bellen en vragen om meer ruimte. Hier zitten wel wat kosten aan vast.
  2. Je mailbox opschonen. We leggen hieronder uit hoe je dat doet.

JE E-MAIL OPSCHONEN IN STAPPEN UITGELEGD:

LET OP: Mail die je weghaalt is ook echt definitief verwijderd en wordt ook in je outlook of andere mailprogramma’s op je pc, tablet of mobiel verwijderd.

STAP 1. INLOGGEN WEBMAIL

Het makkelijkst is het om in te loggen in je webmail. Je webmail is een online mailprogramma waarmee je direct in je mail komt. Ga via je browser naar: webmail.doelbewust.nl. Daar kun je inloggen met je e-mail adres en je wachtwoord van je e-mail adres.

STAP 2. CONTROLEER HOEVEEL RUIMTE JE HEBT

Je ziet linksonder hoeveel ruimte je in totaal hebt en hoeveel je verbruikt hebt. Zie voorbeeld afbeelding hieronder. Hou dit balkje dus in de gaten bij het verwijderen van mails. Zo weet je of je genoeg verwijderd hebt.

Hoeveelheid ruimte totaal en verbruikt

STAP 3. SORTEER JE MAILS OP GROOTSTE MAILS BOVENAAN

Normale mailtjes zijn vaak heel erg klein. Het weghalen van veel van zulk soort mailtjes heeft vaak weinig zin. Het zijn vaak mails met bijlages (attachments) welke ervoor zorgen dat je mailbox snel vol raakt. Sorteer eerst in webmail je mails. Dit doe je door te drukken op het linkje “Sort” (Sorteren) en kies dan voor Size (Grootte) en Descending (Aflopend). Nu staan de grootste mails bovenaan.

Grootste mails bovenaan zetten

STAP 4. VERWIJDER MAILS

Kijk natuurlijk goed of een mail echt weg mag. Vink vervolgens deze mail aan (klik op het kleine vierkantje) en als je meerdere mails hebt aangevinkt druk je op het prullenbak icoontje.

Verwijder mails

STAP 5. PRULLENBAK LEGEN

Verwijderde mails komen in je prullenbak. Deze moet je nog legen. Helemaal links zie je onderaan de prullenbak map. Klik op deze map en klik daarna boven de lijst met de mailtjes op “All” (Alle) en in dat uitklap menuutje op “Empty trash” (prullenbak leegmaken).

prullenbak legen

Je bent nu klaar! Gefeliciteerd. Je kunt weer volop mails ontvangen.


De groeiversnellers voor het MKB