Links maken in een tekst | Doelbewust helpdesk

Links maken in een tekst

Je hebt een tekst en wilt in de tekst een link maken. Een link kan je maken naar een andere pagina binnen je website of naar een andere website. We leggen hier stap voor stap uit hoe je deze links kunt maken.

STAP 1: SELECTEER DE TEKST WAAR JE EEN LINK VAN WILT MAKEN.

Als eerst selecteer je met je muis de tekst waar je een link van wilt maken. Dit doe door met je muis links van het begin van de tekst te gaan staan. Vervolgens sleep je je muis naar rechts tot het deel wat je klikbaar wilt maken volledig geselecteerd hebt.

geselecteerde tekst om link op te plaatsen

STAP 2: DRUK OP HET LINK ICOONTJE

Druk vervolgens in de balk boven je tekst op het knopje met het link icoontje.

Link invoegen/bewerken icoontje

STAP 3: MAAK DE LINK

STAP 3 – KEUZE 1: LINK MAKEN NAAR EEN ANDERE WEBSITE

Wil je een link maken naar een andere website vul dan in het vakje de complete URL in. Inclusief de https:// of http://. In onderstaande voorbeeld maak ik een linkje naar www.sitetogo.nl.

Link naar een website invoegen

Als je nu op het blauwe knopje druk ben je klaar. Je hebt nu een linkje gemaakt in je tekst. Als mensen in je website nu op dit linkje drukken wordt de ingevoerde website geladen. Maar wellicht wil je wel dat deze website geladen wordt in een nieuw browser tabje. Drukken mensen dan op je linkje dan blijft je website actief maar wordt de ingevoerde website geladen in een nieuw tabje. We raden dit altijd aan als je linkjes maakt naar andere websites.

Wil je dat een linkje geopend wordt in een nieuw tabje in de browser van je websitebezoeker? Druk dan op het instellingen icoontje rechts naast het blauwe knopje. Dit is het grijze radertje. Vink daar het veldje aan “Open link in een nieuw tabblad”. Druk vervolgens op de blauwe knop rechtsonder.

Open link in een nieuw tabblad

Wil je er een knop van maken? Maak de link dan vetgedrukt. Dan komt het er zo uit te zien:

Dit is een knop

STAP 3 – KEUZE 2: LINK MAKEN NAAR EEN ANDERE PAGINA BINNEN JE WEBSITE

Wil je een link maken naar een andere pagina binnen je eigen website? Dat kan ook. Volg weer de stappen 1 en 2. Vervolgens druk je in het schermpje direct op het instellingen icoontje (grijze radertje). Je krijgt nu een scherm wat er zo uitziet:

Link maken naar een andere pagina binnen je website

Onderaan zie je alle pagina’s uit je website. Selecteer daar de pagina waar je naartoe wenst te linken. Bestaat je website uit heel veel pagina’s en zie je niet direct de juiste pagina staan? Gebruik dan het zoeken venster. Zoek de juiste pagina door de titel van deze pagina hier in te vullen. Selecteer vervolgens de juiste pagina en druk daarna op de blauwe knop Link toevoegen. Je hebt nu een link gemaakt naar een andere pagina binnen je website.

Als je een link maakt naar een andere pagina binnen je website dan raden we je om niet het vinkje Open link in een nieuw tabblad aan te vinken.


De groeiversnellers voor het MKB