Menu website aanpassen | Doelbewust

Menu website aanpassen

Het menu van je website kan je eenvoudig aanpassen. Je kunt pagina’s toevoegen aan je menu. Submenu’s maken (een uitklapbaar menu item met daaronder subpagina’s) of een pagina verwijderen uit je menu.

HET MENU VAN JE WEBSITE AANPASSEN IN STAPPEN UITGELEGD

STAP 1: GA NAAR WEERGAVE > MENU’S

Je zit nu op de pagina waar je het menu van je website kunt aanpassen. Je website heeft één menu. Heb je een webshop? Dan heb je twee menu’s. Je kunt dan als volgt wisselen tussen het menu dat je wilt wijzigen:

STAP 2: EEN MENU ITEM TOEVOEGEN

Aan de rechterkant zie je je menustructuur. Aan de linkerkant vind je de pagina’s van je website welke je kunt toevoegen aan je menu. Selecteer links Alles tonen en vink één of meerdere pagina’s aan welke je wenst toe te voegen aan je menu. Druk vervolgens op Aan menu toevoegen. In dit voorbeeld gaan we de pagina “Voorbeeld pagina 2” toevoegen aan het menu.

STAP 3: MENU ITEM VERPLAATSEN

Een nieuw toegevoegd menu item komt onderaan in je menustructuur erbij.  Je kunt deze eenvoudig verplaatsen door met je muis over het menu item te gaan. Houd je linkermuisknop vast en sleep hem naar de juiste plek. In dit voorbeeld maak ik “Voorbeeld pagina 2” een submenu item van “Voorbeeld pagina”. Dit zie je omdat aan de linkerkant van “Voorbeeld pagina 2” er een stukje ruimte zit.

Wil je een nieuwe pagina niet toevoegen aan je menu als submenu item van een ander menu item? Dan klik je weer op dit menu item, houd je je muisknop vast en sleep je hem iets naar links zodat hij gelijk staat aan de andere menu items. Zie voorbeeld hieronder.

 

STAP 4: MENU ITEM NAAM AANPASSEN

Standaard krijgt het nieuw toegevoegde menu item de naam van de titel van de pagina. Wil je dat het menu item anders heet in je menu? Klik dan op het kleine pijltje rechts in het menu item blokje en pas de naam aan:

STAP 5: OPSLAAN!

Ben je klaar? Je ziet rechtsboven en rechtsonder op je scherm een blauwe knop met de tekst Menu opslaan. Druk hierop. Je bent nu klaar. Controleer nog even in je website of je tevreden bent met het eindresultaat en of alles goed werkt.

Contactdetails

Doelbewust Online Marketing B.V.

De Smalle Zijde 7A
3903 LL Veenendaal
Routebeschrijving