Out-of-office instellen voor je mailbox | Doelbewust helpdesk

Out-of-office instellen

Ga je op vakantie of kan je een aantal dagen niet reageren op je e-mail? Dan kan je een out of the office melding instellen. Mensen die jou mailen ontvangen dan een bericht. Je bepaald zelf wat je in dit bericht zet. Een out of the office melding (vakantiemelding) is eenvoudig in te stellen.

Stap 1: Inloggen in je webmail

Je webmail is een online mailprogramma waarmee je direct in je mail komt. Ga via je browser naar: webmail.doelbewust.nl. Daar kun je inloggen met je e-mail adres en je wachtwoord van je e-mail adres.

Stap 2: Ga naar de instellingen

Druk rechtsboven op het ronde icoontje. Druk vervolgens op “Settings” (instellingen).

Ga naar instellingen

Vervolgens druk je links op je scherm op “Mail”:

Linkje naar "mail''

Je ziet nu bovenaan een button “Vacation notice” (vakantie bericht). Druk op deze knop.

Stap 3: Vakantie melding / out of the office melding instellen

Je krijgt nu een popup waar je je vakantie melding kunt instellen. Met het schuifje links bovenin zet je de vakantiemelding aan of uit. Je kunt hem aanzetten voor een periode tot je zelf weer naar je webmail gaat om hem handmatig uit te zetten. Maar we adviseren een van-tot periode in te stellen. Je kunt het dan bij terugkomst ook niet vergeten.

Vul vervolgens een mail onderwerp en mail tekst in en druk op de blauwe knop om alles op te slaan. Je vakantiemelding is nu ingesteld en stopt automatisch weer op de ingestelde einddatum.

Vakantie melding/out of the office melding instellen

De groeiversnellers voor het MKB