Rechterkolom aanpassen in je WordPress website | Doelbewust helpdesk

Rechterkolom aanpassen

Met de rechterkolom bedoelen we de kolom die rechts van een pagina staat. Het kan zijn dat dit blok op meerdere pagina’s in je website terugkomt. Pas je de inhoud van zo’n blok dus aan dan past het automatisch aan op elke pagina waar dit blok ingeladen wordt. In WordPress heet zo’n rechterkolom een Sidebar.

RECHTERKOLOM AANPASSEN IN STAPPEN:

STAP 1: WEERGAVE > WIDGETS

Voor het aanpassen van een rechterkolom in je website ga je via het menu aan de linkerkant van je scherm naar: Weergave en klik je daar op Widgets.

Stap 1: weergave > widgets

STAP 2: RECHTERKOLOM (SIDEBAR) EDITOR OPENEN

Vaak zijn er twee variaties van de rechterkolom. De eerste voor vervolgpagina’s en een afwijkende voor je contactpagina. In dit voorbeeld gaan we de rechterkolom aanpassen van vervolgpagina’s. Klik op het pijltje omlaag zoals aangegeven in onderstaande afbeelding.

Rechterkolom aanpassen van vervolgpagina’s

STAP 3: PAS DE CONTENT AAN VAN DE GESELECTEERDE SIDEBAR

In het grote blok kan je nu de inhoud aanpassen van de geselecteerde rechterkolom. In onderstaand voorbeeld is de laatste regel (welke begint met “[gravityform id=”1″ etc..”) een contactformulier. Pas de code die je hier hebt staan niet aan.

Contactformulier code

STAP 4: OPSLAAN EN KLAAR!

Ben je klaar met aanpassen? Druk op “opslaan”. Open in een ander tabje van je browser een pagina in je professionele website waar de rechterkolom staat welke je zojuist aangepast hebt. Ben je nog niet helemaal tevreden? Dan kan je in het andere tabje een nieuwe aanpassing maken, opslaan, en opnieuw kijken in je website hoe het resultaat is.


De groeiversnellers voor het MKB