Wil je een website laten maken door studenten?

Lees hoe je goed vergelijkt

Een website laten maken door studenten kan een goede keuze zijn. Op deze pagina leggen we helder uit waar je op moet letten bij je keuze. En leggen we de verschillen uit tussen een bedrijf of een student voor het laten maken van je website. Wil je al direct weten wat wij rekenen om een professionele website laten maken? Dat is slechts € 995,- ALL-IN. Zonder verrassingen achteraf.

Lego

Website laten maken door studenten of door een bedrijf?

Je wilt een nieuwe website laten maken. Er zijn honderden aanbieders online te vinden. Van grote bedrijven die dure maatwerk websites maken tot studenten die in hun vrije tijd soms een website maken voor een paar euro.

Je website laten maken door studenten of door een bedrijf? Hoe vind je in deze wirwar van aanbieders de juiste partij? Wij adviseren dat je jezelf eerst een aantal slimme vragen stelt:

Wat zouden voordelen zijn van een student?

 • Je gunt een student dit werk
 • Wellicht goedkoop

 Wat zouden nadelen zijn van een student?

 • Kan een student je in de toekomst altijd snel support bieden bij vragen of problemen?
 • Heeft een student alle kennis in huis voor het maken van een website die voor je gaat werken? (kennis van techniek, ontwerp, online marketing, conversie)
 • Werkt een student met een gedownload/gekocht webdesign template? Deze worden vaak op een gegeven moment niet meer ondersteund
 • Voort de student continu de laatste (belangrijke) technische updates uit aan je website? Zodat je website niet gehackt wordt en altijd goed werkt
 • Kan de student je in de toekomst ook ondersteunen bij online marketing? Bijvoorbeeld om je site beter vindbaar te maken?
 • Is een student in de toekomst snel beschikbaar voor je bij een probleem?
 • Met je zelf je hosting en mail los regelen bij een hostingspartij? En moet je daar terecht voor problemen met je website en mail in de toekomst?
 • Je wilt iets aanpassen aan je website. Kan je de student tijdens kantooruren altijd even bellen voor een snelle vraag?

Wat levert het je op als je één klant krijgt via de site?

Je website laten maken door studenten of door een bedrijf? Verwacht je een verschil?

Als een student een website voor je kan maken voor bijvoorbeeld 100 euro, dan kan dit interessant zijn. Maar stel dat je graag met je website ook veel klanten wilt krijgen. Ofwel: Een website die voor je werkt. Bedenk je dan goed of een student je hier optimaal bij kan helpen.

Stel dat een website 100 euro kost maar het levert je maandelijks geen tot nauwelijks klanten op. Of een website gemaakt door een professioneel bedrijf, welke je maandelijks slechts 2 klanten oplevert? Want zou de waarde van deze twee klanten zijn voor je bedrijf? Is je website laten maken door studenten is dan nog wel de slimste keuze? Of is het krijgen van klanten via je website niet belangrijk en wil je slechts een nette website?

Drie manieren voor webdesigners om een website te bouwen

In grote lijnen kan een webdesigner op drie manieren een website voor je realiseren. Alle drie de opties zitten voordelen en nadelen aan. Maar in alle gevallen adviseren we je niet te kiezen voor een standaard gekocht/gedownload thema. Hieronder leggen we uit waarom. Website laten maken door studenten? Wees je bewust van de drie opties.

Drie opties waar je uit kunt kiezen:

 1. compleet op maat ontwikkeld webdesign
 2. vanuit een eigen ontwikkeld webdesign thema
 3. op basis van een gekocht/gedownload webdesign template

Keuze 1: Compleet op maat ontwikkeld webdesign

De eerste optie betekent dat een webdesigner begint met een leeg vel “papier” en vanuit Photoshop je website gaat ontwerpen. Daarna wordt de hele techniek van je website regel voor regel geschreven. Je krijgt een unieke website. Maar dit proces is heel arbeidsintensief. Een hele goede webdesigner zal hier nog steeds vele dagen voor nodig hebben. Vandaar dat een complete maatwerk website over het algemeen een behoorlijk prijskaartje heeft. Wil je je website laten maken door studenten? Deze kiezen zelden voor deze oplossing.

Keuze 2: Vanuit een eigen ontwikkeld webdesign thema

Deze optie is eigenlijk het beste van twee werelden als je niet wilt gaan voor een hele dure website. Doordat een webdesign bureau werkt met een eigen ontwikkeld thema is je website een stuk goedkoper dan bij maatwerk. En laat je je website maken door een goed bureau, dan kunnen ze dit thema flink voor je aanpassen. Dit zodat je alsnog een website krijgt met een heel eigen uitstraling.

Keuze 3: Op basis van een gekocht/gedownload webdesign template

We zien praktisch altijd dat deze optie gekozen wordt door studenten. En deze keuze zitten serieuze risico’s aan vast. Vandaar dat we hier deze keuze uitgebreid voor je uitleggen. Scroll verder naar beneden om deze te lezen.

De nadelen en risico’s van een gekocht/gedownload thema

Online kan je duizenden webdesign thema’s kopen. Vaak voor bedragen van slechts 50 dollar. We zien heel vaak dat studenten deze optie kiezen. Dit is de makkelijkste en snelste manier om een website te maken. Maar er zitten nogal grote risico’s aan vast.

Een website laten maken door studenten betekent vaak dat je een website krijgt op basis van een gekocht/gedownload thema. Thema’s templates worden vol gestopt met plugins en modules. Dit om een brede doelgroep aan te spreken. Want hoe groter de doelgroep die het thema interessant vindt, hoe vaker ze die 50 dollar kunnen verdienen.

Wat zijn de nadelen die veelvuldig voorkomen:

 • Trage websites doordat ze zo vol zitten met plugins/modules en allerlei functies (Die je vaak ook helemaal niet gebruikt)
 • Ondersteuning die op een gegeven moment niet meer gegeven wordt op het thema. Daardoor kan je WordPress niet meer updaten en loop je beveiligingsrisico’s
 • Toekomstige ontwerp/layout aanpassingen aan je website zijn veel werk. En bij nieuwe thema updates worden deze weer verwijderd of aangepast
 • Niet goed vindbaar in Google. O.a. doordat je website traag is of de layout niet optimaal is voor Google
 • Lastig zelf je website aanpassen doordat er zoveel functies en modules zitten in de achterkant van je website
 • Plugins die niet meer ge-update kunnen worden omdat ze niet meer ondersteund worden. Met als risico: functies werken in je website niet meer.

Wij adviseren nooit te werken met standaard templates. Het plezier van je website die snel af is en de goedkope prijs ben je vergeten als de problemen beginnen te komen. Het steeds weer herstellen van deze problemen is ook een stuk duurder dan ineens alles goed geregeld hebben.

Wil je meer verkeer naar je website?

Wij zijn Doelbewust en zorgen voor meer verkeer naar je website. Wil je dat ook?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen ambitieuze ondernemers met online succes en groei van hun bedrijf middels kennis gedreven online marketing.

Google Beoordelingen
4.4
Gebaseerd op 40 beoordelingen
js_loader
GRATIS STRATEGIEGESPREK

Plan een gratis telefonisch strategiegesprek in