Afbeelding toevoegen aan een tekst | Doelbewust helpdesk

Afbeelding toevoegen aan een tekst

Je wilt een afbeelding toevoegen aan een tekst op een pagina in je website? We leggen hier uit hoe je dit eenvoudig doet.

STAP 1: MEDIA TOEVOEGEN

Ga eerst met je muis op de juiste plek staan in je tekst waar je de afbeelding wilt hebben. Boven het tekst vlak zie je een knop Media toevoegen. Druk op die knop.

Knop media toevoegen

Je komt nu in je media beheer van je website. Hier staan al je afbeeldingen. Maar hier kunnen ook PDF documenten of andere documenten staan.

STAP 2: AFBEELDING(EN) TOEVOEGEN AAN JE MEDIA BEHEER

Staat de afbeelding die je wilt toevoegen aan je pagina nog niet in je media beheer? Druk dan linksboven op het linkje Bestanden uploaden.

Linkje bestanden uploaden

Als je op je computer een scherm open hebt staan waar de afbeeldingen in staan, dan kan je deze selecteren en direct in het upload scherm slepen. Maar je kunt ook op de knop Bestanden selecteren drukkenJe komt nu in een scherm die bestanden van je computer toont. Klik naar de juiste map waar de afbeeldingen staan. En selecteer daar vervolgens op de afbeelding welke je wilt toevoegen aan je pagina. Heb je deze geselecteerd druk dan op de knop Open rechtsonder.

Bestanden verslepen of selecteren

De geselecteerde afbeelding staat nu in je media beheer. Je kunt deze afbeelding nu dus gaan toevoegen aan je pagina. Maar dezelfde afbeelding kan je eventueel ook op andere pagina’s toevoegen. Wil je deze afbeelding ook op andere pagina’s gebruiken? Dan hoef je hem dus niet nogmaals toe te voegen.

STAP 3: AFBEELDING SELECTEREN EN ALT TEKST INVOEREN

Als je een nieuwe afbeelding hebt toegevoegd zoals uitgelegd in stap 2 dan is vervolgens deze afbeelding automatisch geselecteerd zoals weergegeven in de afbeelding hieronder (blauwe vinkje en blauwe rand om de afbeelding). Wil je een afbeelding toevoegen aan je website welke al in je media beheer stond? Dan heb je stap twee overgeslagen. Selecteer dan alleen maar de afbeelding in je media beheer.

Selecteer afbeelding in mediabibliotheek

Je krijgt nu aan de rechterkant informatie over de afbeelding te zien. We adviseren je om altijd een Alt-tekst toe te voegen aan de afbeelding. Google kan niet zien wat er op een afbeelding staat. Door een tekstje in te voeren geef je onderwater (onzichtbaar op je website) een tekst bij aan de afbeelding. Google gebruikt deze tekst om te bepalen waar de afbeelding over gaat. Daardoor wordt deze afbeelding beter vindbaar in Google afbeeldingen. Heb je een pagina geschreven over een onderwerp waarmee je goed vindbaar wilt zijn? Gebruik dan de zoekterm als Alt-tekst.

Onderaan zie je ook een optie waarmee je kunt bepalen hoe de afbeelding in je pagina komt. Dit is de uitlijning. Je kunt kiezen uit: Geen uitlijning, links, gecentreerd of rechts. Wil je dat je afbeelding links van een tekst komt? Kies dan links. Wil je hem gecentreerd tussen je tekst? Kies dan gecentreerd. En wil je hem rechts van een tekst kies dan rechts. Druk vervolgens op de blauwe knop In pagina invoegen. Je afbeelding staat nu op je pagina. We adviseren je hier gewoon een beetje mee te oefenen. Bekijk wat het effect is van de verschillende opties.

Alt-tekst toevoegen

Tip: Staat de afbeelding nog niet goed in je pagina? Wil je hem iets groter of kleiner maken? Of de alt-tekst aanpassen van een pagina? Dat kan nu alsnog. Druk met je muis op de afbeelding. Je ziet nu dit:

Uitlijning aanpassen of alt-tekst aanpassen

Met de eerste vier knopjes kan je de uitlijning aanpassen. Bekijk de symbooltjes en je snapt direct welk knopje wat voor effect zal hebben. Probeer ze gewoon uit en zie het resultaat. Je kunt de afbeelding vergroten of verkleinen door met je muis te klikken op één van die vier hoeken van de afbeelding. Versleep vervolgens de afbeelding om hem iets groter of kleiner te maken. Druk je op het grijze pennetje dan kan je de alt-tekst aanpassen van de afbeelding.

Tip 2: Heb je een afbeelding toegevoegd maar wil je deze nog bijsnijden? Bijvoorbeeld een stukje van de afbeelding afsnijden of er een vierkante afbeelding van maken? Lees dan ons artikel: Een afbeelding bijsnijden in WordPress.


De groeiversnellers voor het MKB