Pagina's aanmaken/aanpassen | Doelbewust helpdesk

Pagina’s aanmaken/aanpassen

Wil je een bestaande pagina in je website aanpassen of een nieuwe aanmaken? We leggen hier uit hoe je dit eenvoudig kunt doen.

EEN NIEUWE PAGINA AANMAKEN

Zodra je ingelogd bent in WordPress druk je aan de linkerkant op Pagina’s en vervolgens op Nieuwe pagina.

Nieuwe pagina aanmaken

Er is nu direct een nieuwe pagina voor je aangemaakt. Je kunt nu de titel van je pagina invullen en de tekst op je pagina maken.

Concept opslaan en publiceer knop

Ben je nog niet helemaal klaar met het bewerken van je pagina? Druk dan rechtsboven op Concept opslaan. Is hij af? Druk dan op de blauwe Publiceer knop. Je pagina staat nu als losse pagina in je website. Via je website is deze pagina dus nog niet vindbaar. Je moet nu je pagina nog toevoegen aan het menu van je website en/of een linkje vanaf een andere pagina maken naar deze pagina.

EEN BESTAANDE PAGINA AANPASSEN

Wil je de inhoud van een bestaande pagina aanpassen? Dat kan heel eenvoudig. Ga met je muis linksboven naast het WordPress logo op de naam van je website staan (in dit voorbeeld “Loodgieter Nijmegen”) en klik op Site bekijken.

linkje naar site bekijken

Ga vervolgens naar de juiste pagina binnen je website welke je wenst aan te passen. Druk dan bovenin in de zwarte balk op pagina bewerken. Je kunt nu de inhoud van de pagina bewerken.

pagina bewerken

Zodra je klaar bent met het aanpassen van je pagina druk je weer rechtsboven op de blauwe knop Publiceren. Tip: Controleer in je website nog even of je tevreden bent met je aanpassing.


De groeiversnellers voor het MKB