Adverteren op Instagram

Adverteren op instagram is een ideale manier om klanten te bereiken op basis van interesses en gedrag. Het is erg te vergelijken met Facebook adverteren. Door op Instagram te adverteren kan je gemakkelijk een grote doelgroep bereiken. Maar het goed inrichten van een Instagram advertentie vergt specialistische kennis. Onze Instagram specialisten helpen hier graag bij.

online-marketing-bureau-doelbewust

Wat zijn Instagram Ads?

Je ziet de Instagram Ads vaak terug komen in de Instagram app. Ze onderscheiden zich middels een duidelijke knop die gebruikers aanspoort tot actie. Het ‘gesponsorde’ label geeft ook aan dat het om een advertentie gaat. Een Instragram Ad heeft bevat meer functies dan een normale post. Je kan links toevoegen die bezoekers naar jouw Instagram catalogus stuurt of naar jouw website.

Hoe adverteer je iets op op Instagram 

Adverteren op Instagram kan middels diverse advertentietypes. Omdat je verschillende advertentie types hebt, is het risico groot dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Wij achterhalen graag welk advertentie type het beste past bij jouw bedrijfsdoelstellingen. Elk advertentietype heeft namelijk een eigen opmaak en call-to-action optie. 

Voordelen van Instagram ads

Instagram adverteren 

Voordat we beginnen met het opzetten van Instagram advertentie, is het belangrijk dat deze aansluit op jouw online marketing strategie. Heb je nog geen online marketing strategie? Wij helpen je hier graag bij.

Doelen 
Vanuit daar kunnen we namelijk bepalen welke doelstellingen we hanteren. Wil je bijvoorbeeld meer verkeer leiden naar je website. Je merkbekendheid vergroten, of de verkoop van producten verhogen. 

Doelgroep 
Ga je voor een lokale doelgroep of wens je een grotere doelgroep op landelijk of provinciaal niveau te bereiken? Daarnaast kan je ook je eigen doelgroep samenstellen. Daarbij is het belangrijk om na te denken over de gedragingen van jouw publiek. Onze social media specialisten vertellen je hier graag meer over. 

Budget bepalen 
Vervolgens moet bepaald worden welk budget aan wordt gehouden wanneer er op Instagram wordt geadverteerd. Daarbij kan je kiezen uit een dagelijks budget of een totaal budget.

Doelbewust - Vincent en Regina

Instagram adverteren kosten 

Instagram adverteren kosten zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren. Er is geen gemiddelde. Onze social media specialisten zullen dit voor jou analyseren en in kaart brengen. Het is belangrijk dat wij voor een zo laag mogelijk budget de meest optimale resultaten behalen. Daarbij kijken we naar de concurrentie binnen jouw branche. We onderzoeken wat het juiste moment is om iets te adverteren. 

Instagram story ads

Met Instagram story ads kun je schermvullende video of foto advertenties gebruiken. Deze verschijnen op Instagram tussen andere reguliere stories. Per dag zitten er wel 500 miljoen gebruikers op de app die ook stories bekijken. Een Instagram story ad kan op sommige momenten wervender werken dan een Instagram post omdat het formaat het hele mobiele scherm vult.

Adverteren op Instagram uitbesteden bij Doelbewust Online Marketing

Er zijn veel mogelijkheden om te adverteren via Instagram. Onze social media specialisten ontzorgen jou in het opzetten van de campagne, het creëren van beeldmateriaal en het instellen van het budget zodat jij de optimale resultaten behaalt. 

Wil je meer verkeer naar je website?

Wij zijn Doelbewust en zorgen voor meer verkeer naar je website. Wil je dat ook?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen ambitieuze ondernemers met online succes en groei van hun bedrijf middels kennis gedreven online marketing.

Google-Beoordeling
4.4
Gebaseerd op 39 recensies
js_loader
GRATIS STRATEGIEGESPREK

Plan een gratis telefonisch strategiegesprek in