Wat is Google Analytics? [Online Marketing Begrippenlijst]
Wat is google analytics?

Wat is google analytics?

Google Analytics is een krachtige tool die wordt gebruikt voor het analyseren van websiteverkeer en het verkrijgen van waardevolle inzichten in het gedrag van gebruikers op een website. Maar wat houdt Google Analytics precies in en hoe kan het jouw online aanwezigheid verbeteren? In dit artikel duiken we dieper in op deze fascinerende tool.

Een inleiding tot Google analytics

Google Analytics is een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google. Het stelt website-eigenaren en marketeers in staat om gedetailleerde informatie te verzamelen over hoe gebruikers omgaan met hun website. Met behulp van trackingcodes kunnen gebruikersgegevens worden verzameld en geanalyseerd, waardoor je een diepgaand inzicht krijgt in de prestaties van jouw website.

De voordelen van Google analytics

Gedetailleerde Bezoekersinformatie

Google Analytics biedt gedetailleerde informatie over de bezoekers van jouw website, inclusief demografische gegevens, geografische locaties en technische specificaties van hun apparaten. Dit helpt je beter te begrijpen wie jouw website bezoekt.

Volgen van Conversies

Je kunt eenvoudig conversies bijhouden, zoals aankopen, aanmeldingen en doelen die je hebt ingesteld voor jouw website. Dit helpt je te begrijpen welke pagina’s en campagnes het meest effectief zijn.

Gedragsanalyse

Met Google Analytics kun je het gedrag van gebruikers op jouw website analyseren. Je kunt zien welke pagina’s het meest worden bezocht, hoe lang mensen op jouw site blijven en waar ze afhaken. Dit helpt bij het identificeren van knelpunten en optimalisatiekansen.

Hoe werkt Google analytics?

Google Analytics werkt door middel van een trackingcode die op elke pagina van jouw website wordt geplaatst. Deze code verzamelt gegevens over de interacties van gebruikers en stuurt deze naar jouw Google Analytics-account. Vervolgens kun je deze gegevens analyseren via het dashboard van Google Analytics.

Belangrijke statistieken om te volgen

Bij het gebruik van Google Analytics zijn er enkele belangrijke statistieken om in de gaten te houden, zoals:

Google Analytics is een onmisbaar instrument voor iedereen die zijn online aanwezigheid serieus neemt. Met de gedetailleerde inzichten die het biedt, kun je jouw website optimaliseren en jouw doelgroep beter begrijpen. Door regelmatig gebruik te maken van Google Analytics, kun je de prestaties van jouw website verbeteren en jouw online succes vergroten.


Online marketing begrippen:

De groeiversnellers voor het MKB