Alles over HTTPS - Veiligheid & SEO Voordelen

Wat is HTTPS?

HTTPS, wat staat voor HyperText Transfer Protocol Secure, is de beveiligde versie van HTTP, het protocol over welke gegevens worden verzonden tussen jouw browser en de website die je bezoekt. HTTPS wordt gebruikt om alle communicatie tussen de browser en de website te versleutelen, wat het voor hackers moeilijk maakt om gevoelige informatie te onderscheppen. Dit is vooral belangrijk bij transacties waarbij persoonsgegevens en creditcardinformatie worden uitgewisseld.

De Basis van HTTPS

HTTPS voegt een extra beveiligingslaag toe aan een website door een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) te gebruiken. Dit certificaat zorgt voor een versleutelde verbinding en verifieert de identiteit van de website. Een website met HTTPS laat in de adresbalk van de browser een slotje zien, wat aangeeft dat de verbinding veilig is. Dit is hoe HTTPS werkt:

Voordelen van HTTPS

Er zijn meerdere voordelen aan het gebruik van HTTPS, niet alleen voor de veiligheid maar ook voor de zoekmachineoptimalisatie (SEO):

De Impact van HTTPS op SEO

Zoekmachines zoals Google hebben aangegeven dat HTTPS een rankingfactor is. Dit betekent dat HTTPS-websites een voordeel kunnen hebben in de zoekresultaten. Hier zijn enkele manieren waarop HTTPS de SEO kan beïnvloeden:

Overstappen naar HTTPS

Het overstappen van HTTP naar HTTPS is een belangrijke stap voor de veiligheid en SEO van je website. Het proces omvat:

Het gebruik van HTTPS is niet alleen belangrijk voor de beveiliging van gegevens, maar het speelt ook een rol in hoe zoekmachines je website waarderen en ranken. Daarom is het essentieel voor elk online marketing bureau om HTTPS te implementeren en te onderhouden voor hun klanten.


Online marketing begrippen:

De groeiversnellers voor het MKB