Wat zijn Local Citations? | [Online Marketing Begrippenlijst]
Wat zijn Local Citations?

Wat zijn Local Citations?

Lokale citaties zijn vermeldingen van uw bedrijf op het web, die zowel de naam, het adres als het telefoonnummer bevatten. Deze citaties kunnen worden gevonden op lokale bedrijvengidsen, websites, apps en sociale platforms. Ze spelen een cruciale rol in de lokale SEO, omdat zoekmachines zoals Google ze gebruiken om de betrouwbaarheid en relevantie van uw bedrijf te beoordelen. Een goed opgezette lokale citatiestrategie kan uw zichtbaarheid in de lokale zoekresultaten aanzienlijk verhogen.

Belang van Lokale Citaties

Lokale citaties zijn essentieel voor elke lokale SEO-strategie. Ze helpen zoekmachines te verifiëren dat uw bedrijf bestaat en bieden betrouwbare informatie aan potentiële klanten. Een consistente vermelding van NAW-gegevens (naam, adres, telefoonnummer) over verschillende platforms heen versterkt uw lokale online aanwezigheid.

Hoe Lokale Citaties Werken

Zoekmachines gebruiken lokale citaties om de relevantie en autoriteit van uw website te beoordelen. Wanneer uw bedrijfsinformatie op meerdere betrouwbare sites wordt gevonden, beschouwt een zoekmachine dit als een positief signaal. Dit kan leiden tot een hogere ranking in de lokale zoekresultaten.

Het Vinden van Lokale Citatiemogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om lokale citaties te verkrijgen:

Beste Praktijken voor Lokale Citaties

Om het meeste uit lokale citaties te halen, is het belangrijk dat:

Lokale citaties zijn een integraal onderdeel van lokale SEO en kunnen niet worden genegeerd door bedrijven die hun lokale online zichtbaarheid willen vergroten. Door te zorgen voor nauwkeurige en consistente vermeldingen, kunnen bedrijven hun ranking in lokale zoekopdrachten verbeteren en daarmee meer klanten aantrekken.


Online marketing begrippen:

De groeiversnellers voor het MKB