Wat is Local SEO? [Online Marketing Begrippenlijst]
Wat is local seo?

Wat is local SEO?

Local SEO staat voor lokale zoekmachineoptimalisatie. Het is een strategie om jouw bedrijf beter vindbaar te maken voor lokale zoekopdrachten in Google en andere zoekmachines. Dit helpt klanten in jouw omgeving om je bedrijf online te vinden.

belang van lokale seo

Het belang van lokale SEO kan niet worden onderschat, vooral als je een fysieke winkel of een dienstverlenend bedrijf hebt. Mensen zoeken steeds vaker online naar lokale informatie en bedrijven. Door je hierop te richten, vergroot je de kans dat potentiële klanten jou vinden wanneer ze in jouw regio naar relevante producten of diensten zoeken.

optimaliseren voor lokale seo

Optimaliseren voor lokale SEO begint met het claimen en optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf-vermelding. Zorg ervoor dat je bedrijfsgegevens correct en up-to-date zijn. Voeg foto’s toe, verzamel beoordelingen van klanten en reageer op deze beoordelingen. Dit verhoogt niet alleen je zichtbaarheid, maar bouwt ook vertrouwen op bij potentiële klanten.

lokale zoekwoorden gebruiken

Het gebruik van lokale zoekwoorden in je content, zoals de stad of regio waarin je bedrijf zich bevindt, is cruciaal voor lokale SEO. Deze zoekwoorden helpen zoekmachines te begrijpen voor welke locatie jouw content relevant is. Verwerk deze zoekwoorden op natuurlijke wijze in je website, in titels, beschrijvingen, en de content zelf.

belang van reviews

Reviews spelen een grote rol in lokale SEO. Positieve beoordelingen kunnen je niet alleen hoger laten ranken in lokale zoekresultaten, maar ze beïnvloeden ook de besluitvorming van potentiële klanten. Moedig tevreden klanten daarom aan om een review achter te laten. Dit kan de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van je bedrijf aanzienlijk verbeteren.

Ontdek hoe lokale SEO jouw bedrijf kan helpen groeien door beter zichtbaar te zijn voor klanten in jouw regio.


Online marketing begrippen:

De groeiversnellers voor het MKB