Wat is een orphan page? [SEO Begrippenlijst] 馃
Wat is Orphan page?

Wat is Orphan page?

Een Orphan page is een webpagina binnen een website die niet wordt gelinkt vanaf andere pagina’s binnen dezelfde site. Dit kan resulteren in een gebrek aan zichtbaarheid voor zoekmachines en gebruikers, omdat deze pagina’s ge茂soleerd raken van de rest van de site.

Gevolgen van orphan pages

Orphan pages kunnen een negatieve invloed hebben op de SEO-prestaties van een website omdat ze niet worden ge茂ndexeerd en gerangschikt door zoekmachines. Hierdoor missen ze potenti毛le verkeersbronnen en kunnen ze de algehele zichtbaarheid van de website verminderen.

Oorzaken van orphan pages

Orphan pages kunnen ontstaan door verschillende oorzaken, zoals het verwijderen van interne links, het gebruik van verkeerde URL-structuren of het niet opnemen van nieuwe pagina’s in de navigatiestructuur van de website. Het is belangrijk om regelmatig de van de website te controleren en ervoor te zorgen dat alle pagina’s correct zijn ge茂ntegreerd.

Impact op gebruikerservaring

Orphan pages kunnen ook een negatieve invloed hebben op de gebruikerservaring doordat gebruikers moeite kunnen hebben om relevante informatie te vinden wanneer deze pagina’s niet worden gekoppeld aan andere gerelateerde inhoud op de website. Dit kan leiden tot frustratie en een hoger bouncepercentage.

Oplossingen voor orphan pages

Om Orphan pages te voorkomen of op te lossen, is het belangrijk om een grondige controle van de interne linkstructuur uit te voeren en ervoor te zorgen dat alle pagina’s op de website worden gelinkt vanaf andere relevante pagina’s. Daarnaast kunnen tools zoals worden gebruikt om eventuele Orphan pages te identificeren en te corrigeren.

Een Orphan page kan de SEO-prestaties van een website be茂nvloeden door een gebrek aan zichtbaarheid en impact op de gebruikerservaring. Het is essentieel om regelmatig de interne linkstructuur van de website te controleren en Orphan pages te voorkomen of op te lossen voor een optimale online aanwezigheid.


Meer over SEO

SEO-vriendelijke URL’s maken
Hoe maak je SEO-vriendelijke permalinks?
Hoe maak je SEO-vriendelijke permalinks?
Het belang van Alt-tekst voor Beeld-SEO
Hoe optimaliseer je je titel-tags voor betere SEO?
Hoe optimaliseer je je titel-tags voor betere SEO?
10 alternatieven voor Google optimize
10 beste Google Optimize alternatieven
Hoe optimaliseer je je titel-tags voor betere SEO?
Hoe optimaliseer je je titel-tags voor betere SEO?
Businesswoman working on wireless keyboard select icon security in personal data security, confidentiality of users data. Security in search engine and web browser address concept.
Chrome HTTPS Vergrendelingspictogram Verdwijnt
Google kondigt 5 wijzigingen aan voor mobiel zoeken

Vrijblijvende SEO Scan ontvangen?

Vraag nu jouw gratis SEO scan t.w.v. 鈧 340,- aan.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De groeiversnellers voor het MKB