301-omleiding: Google Webmasters Central wordt Google Search Central

Na 5 jaar gaat het merk met pensioen. Na meer dan 14 jaar wordt Google Webmasters nu Central Google Search Central dit maakte het bedrijf woensdag bekend. Met de naamswijziging zullen sommige van de Google Webmaster Central-eigendommen worden omgeleid naar de nieuwe locatie, inclusief de blog, helpforums, richtlijnen, documentatie, social media kanalen en meer.

Wat verandert er niet?

“Ons doel is nog steeds hetzelfde; we willen mensen helpen de zichtbaarheid van hun website op Google Zoeken te verbeteren “,aldus Google. De naamswijziging geeft weer voor wie de oplossing bedoeld is , niet alleen webmasters, maar ook, online marketeers, bloggers, web ontwikkelaars en site-eigenaren hebben hier wat aan.

Wat verandert er?

Naast URL-omleidingen veranderen de namen van sociale kanalen en wordt de inhoud van de ene locatie naar de andere gezet. Al deze veranderingen zullen nu beginnen en de komende weken verder gaan.

De meeste oude inhoud wordt omgeleid, inclusief RSS-feeds en e-maillijsten. Je hoeft je abonnementen dus waarschijnlijk niet bij te werken.

  • De Help-community voor webmasters is nu de Google Search Central Help-community.
  • De nieuwe URL van Google Search Central is https://developers.google.com/search/ en bevat: zoek gerelateerde documentatie van het Helpcentrum van Search Console.
  • Het YouTube- en Twitter-kanaal veranderen van naam.
  • De blogs veranderen ook een beetje, maar waarschijnlijk ga je het niet merken omdat RSS-feeds en e-mailabonnementen worden overgezet. De nieuwe blog is nu hier te vinden: https://developers.google.com/search/blog/
    • Het hoofdblog en de 13 gelokaliseerde blogs worden samen getrokken op één locatie, waardoor het gemakkelijker wordt om de inhoud te vinden en tussen verschillende talen te schakelen.
    • Het maakt het ook gemakkelijker voor Google om inhoud op een meer gecentraliseerde plek te publiceren.

Een beetje geschiedenis

Google lanceerde deze oplossing voor het eerst als Google Sitemaps. In augustus 2006 breidde Google Sitemaps officieel zijn charter uit en werd het Webmaster Central.

Google Sitemaps werd Webmasterhulpprogramma’s, het Google Sitemaps-blog werd het Google Webmaster Central-blog. Google lanceerde het Helpcentrum voor webmasters en de Sitemaps-groep werd een subcategorie van een grotere Google-groep die categorieën bevatte voor veel andere problemen met site-eigenaren.

In mei 2015 veranderde Google de naam van Webmaster Tools in Search Console, wat het eerste teken was , ja, vijf jaar geleden toen Google de reikwijdte verbreedde. Ongeveer een jaar geleden veranderde Google de naam van de groep van Google Webmaster Trends Analysts in Google Search Relations. Maar volgens mij is dit niet officieel vastgelegd.

Waarom het ons kan schelen

Voor ontwikkelaars, site-eigenaren en marketeers loopt de levenslijn naar Google grotendeels via het Google Search Central-team, ook bekend als Search Relations, voorheen het Google Webmaster Trends Analysts-team. We zoeken deze personen bij Google voor assistentie, duidelijkheid en ondersteuning wanneer Google nieuwe functies lanceert, bugs bevat of we gewoon hulp nodig hebben.

De naamswijziging weerspiegelt de voortdurende inspanningen van het team om de sector in de toekomst te blijven ondersteunen.

301 redirect: Google Webmasters Central to Google Search Central

 

Wil je meer verkeer naar je website?

Wij zijn Doelbewust en zorgen voor meer verkeer naar je website. Wil je dat ook?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen ambitieuze ondernemers met online succes en groei van hun bedrijf middels kennis gedreven online marketing.

Google Beoordelingen
4.5
Gebaseerd op 39 beoordelingen
js_loader
GRATIS STRATEGIEGESPREK

Plan een gratis telefonisch strategiegesprek in

Ook interessant voor jou

Wat is kwaliteitsinhoud?

Kwalitatieve inhoud is subjectief. Sommige mensen willen een samenvatting op beginnersniveau, terwijl anderen meer diepgang en deskundige inzichten willen. Inhoud van hoge kwaliteit zal beter zijn dan

Lees verder »