5 webdesign trends die niet snel meer verdwijnen |

5 Webdesign trends die niet snel meer verdwijnen

We zijn altijd opzoek naar manieren om onze skills, services en creaties te verbeteren. Soms zijn we er bewust mee bezig. Meestal zit het, hoewel het wel actief is, ergens in ons achterhoofd.

Resultaten op de korte termijn zijn goed, maar je lange termijn resultaten zijn pas echt belangrijk als je wilt groeien. Als het gaat over webdesign betekent dat dat je de design trends die echte blijvertjes zijn moet volgen en je eraan moet houden.

Je zult misschien een beetje uit je comfortzone moeten stappen om je gebruikers betrokken te houden.

Je vraagt je misschien af wat jij er dan precies aan zal hebben.

Maar het gaat niet om jou – het gaat om je bezoekers.

Trend #1: Ga niet overdrijven. Het is beter om een minimalistische navigatie aanpak te hebben

Webdesigners hebben het minimalistische navigatie design niet echt zelf bedacht.  We zijn namelijk meer in deze richting geduwd door de vereisten voor mobiele websitedesigns. Een gevolg hiervan is dat het navigeren op websites geschikt voor desktops ook makkelijker is geworden. Het lijkt een beetje op een tekst inkorten, waarbij je erachter komt dat je alle informatie met minder woorden zelfs beter kunt overbrengen. In het geval van mobiele navigatie gaat het vooral om het werken met minder links en ruimte. Designers hebben dit aangepakt door het aantal items in het menu te beperken en door links naar zijbalken of footers van de pagina te verplaatsen.

Het resultaat? Een even effectief maar veel netter design.

BeRepair is een goed voorbeeld. Deze voorgebouwde website heeft het menu slim weggestopt onder het hamburger menu icoon. Als je het pop-up menu opent zie je een goed voorbeeld van het steeds populairdere less is more design trend met makkelijk te navigeren links in een lege achtergrond.

BeGarden hun ontraditionele navigatie systeem past ook goed bij de minimalistische aanpak aangezien het een links uitgelijnde menubalk gebruikt.

Trend #2: Gebruik lege ruimte om meer aandacht op je tekst te vestigen

Kort maar krachtig is hierbij de regel. Het gaat namelijk allemaal om veel te doen met weinig.

En dit geldt zelfs voor video’s; zoals de video onderin de voorgebouwde website van BeWine. De BeWeddingPlanner website laat zien hoe goed een simpele afbeelding kan helpen bij het overbrengen van het verhaal van jouw merk. En dit voorbeeld laat ook zien hoe effectief een minimale tekst kan zijn.

Trend #3: Geef je bezoekers een gezicht om zich mee te binden

Voorkom een “reader board” website design. Geef je site een persoonlijke touch.

Warmte in je site brengen is bijna altijd effectief. BeEcoFood’s header brengt een warme, persoonlijke boodschap over. BeCatering doet het ook goed met hun persoonlijke touch. Voelt het niet net of het eten speciaal voor jou wordt bereid?

Trend #4: Gebruik normale, universeel geaccepteerde lettertypes om een harmonieuze ervaring te creëren

Het idee hierachter is dat niet alle lettertypes door alle browser of apparaten ondersteund worden. Je moet ze eerst testen of het gewoon houden bij sans-serif lettertypes als Arial en Tahoma, of bij serif lettertypes als Times New Roman. Er zijn er natuurlijk veel meer, dus je moet wel wat onderzoek doen.

Kies meteen voor een veilig lettertype, zodat je je creativiteit ergens anders voor kan gebruiken. Kijk bijvoorbeeld naar deze animatie.

Trend #5: Dark mode is een blijvertje. Probeer er niet alleen mee te leven, maar omarm het

De dark mode trend is nog vrij nieuw en hij is erg populair. Zo populair dat je makkelijk kunt zien waarom het een blijvertje is. Het is fijn voor de ogen van gebruikers; en dat is een goed ding aangezien deze gebruikers waarschijnlijk alleen maar meer tijd achter hun schermen door zullen gaan brengen. Hoewel donkere websites vaak populair zijn, lijkt dat toch vooral door een goede context te komen.  Zoals je ziet op dit deze krachtige BeBoxing afbeelding.

In dit BeHosting voorbeeld zie je ook goed hoe de dark mode trend gebruikt kan worden om je key message op een goede en mooie manier op te laten vallen.

Welke web design denk jij dit jaar te gaan gebruiken?

Het leuke aan deze vijf designtrends is dat je je tijd niet verspilt wanneer je ze wilt gaan gebruiken omdat ze niet snel over zullen waaien.

Wanneer je online conversies af lijken te nemen kan dat komen door het feit dat een designtrend niet meer zo goed voor jouw website werkt; en in dat geval wordt het tijd om iets nieuws te proberen.

Dat zal je niet overkomen wanneer je je focust op de trends die niet snel overwaaien.

bron: https://www.webdesignerdepot.com/2020/02/5-web-design-trends-for-2020-that-are-here-to-stay-with-us/


Onze laatste blogs

SEO-vriendelijke URL’s maken
Hoe maak je SEO-vriendelijke permalinks?
Hoe maak je SEO-vriendelijke permalinks?
Het belang van Alt-tekst voor Beeld-SEO
Hoe optimaliseer je je titel-tags voor betere SEO?
Hoe optimaliseer je je titel-tags voor betere SEO?
10 alternatieven voor Google optimize
10 beste Google Optimize alternatieven
Hoe optimaliseer je je titel-tags voor betere SEO?
Hoe optimaliseer je je titel-tags voor betere SEO?
Businesswoman working on wireless keyboard select icon security in personal data security, confidentiality of users data. Security in search engine and web browser address concept.
Chrome HTTPS Vergrendelingspictogram Verdwijnt
Google kondigt 5 wijzigingen aan voor mobiel zoeken

Vrijblijvende SEO Scan ontvangen?

Vraag nu jouw gratis SEO scan t.w.v. € 340,- aan.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De groeiversnellers voor het MKB