Complete SEO checklist voor je website

Ga voor pagina 1!

Geniale websites, webshops, logo’s en vormgeving Een website kan nog zo mooi zijn, als je niet op pagina 1 staat in Google kun je wachten op klanten totdat je een ons weegt. Zonde! Het is zelfs zo dat de eerste vijf posities in Google ruim 65 procent van alle kliks krijgt. De positie 6 tot en met 10 op de eerste pagina is goed voor een kleine 4 procent. Er zijn meer dan 200 factoren die meetellen in je ranking. Een online marketing bureau kan jou helpen met het verkrijgen van een hoge ranking. Hieronder vind je een selectie van de meest belangrijke factoren.

De techniek van je website

Duik in de techniek van je website en controleer de volgende punten:

  • HTTPS: heb je al een veilige verbinding geregeld voor je website? Veiligheid is een topprioriteit voor Google, dus tellen ze een veilige verbinding mee bij het ranken van je website.
  • Hoge paginasnelheid: een kwart van alle gebruikers klikt weg als het langer dan 10 seconden duurt voor het laden van je website. Dat scheelt je mogelijk 1 op de 4 klanten!
  • Sitemap.xml en Robots.txt in website zetten: Google gebruikt je sitemap om je pagina’s eenvoudiger te indexeren. Dit komt je online vindbaarheid dus ten goede.

Gebruiksvriendelijkheid van je website

Help je bezoekers door ze eenvoudig door je website te leiden. Een eenvoudige navigatie zorgt voor een laag bouncepercentage. Ook blijven je bezoekers langer op je website en bekijken ze meer pagina’s. Google gebruikt bounce rate om te beoordelen of een website relevant is voor de gebruikers.

Zorg voor killercontent

Sinds de Panda-update is goede content op je website nog steeds een van de belangrijkste factoren voor je ranking.

  • Uniek geschreven, lange teksten: in principe geldt hoe meer woorden, hoe beter. Let op: zorg wel voor interessante content! Ga niet breien om meer woorden te krijgen.
  • Interne links toevoegen naar pagina’s op eigen website: het aantal interne links naar een pagina geeft aan hoe belangrijk die pagina is ten opzichte van de andere pagina’s in je website.
  • Zoekwoorden: optimaliseer iedere tekst en/of pagina op een zoekwoord. Je kunt meerdere zoekwoorden gebruiken als die zoektermen relevant zijn voor elkaar.

Kun je alle punten afstrepen? Dan ben je alweer een stuk dichterbij pagina 1 op Google!

Meer weten over websites?

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen met het maken van een website? Bel ons op 0318 – 240 240 of ga naar contact.

Wil je meer verkeer naar je website?

Wij zijn Doelbewust en zorgen voor meer verkeer naar je website. Wil je dat ook?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen ambitieuze ondernemers met online succes en groei van hun bedrijf middels kennis gedreven online marketing.

Google Beoordelingen
4.5
Gebaseerd op 39 beoordelingen
js_loader
GRATIS STRATEGIEGESPREK

Plan een gratis telefonisch strategiegesprek in

Ook interessant voor jou

Wat is kwaliteitsinhoud?

Kwalitatieve inhoud is subjectief. Sommige mensen willen een samenvatting op beginnersniveau, terwijl anderen meer diepgang en deskundige inzichten willen. Inhoud van hoge kwaliteit zal beter zijn dan

Lees verder »