De nuttige inhoudsupdate van Google is nu klaar met uitrollen
Latest update

De nuttige inhoudsupdate van Google is nu klaar met uitrollen

Google heeft bevestigd dat de nuttige inhoudsupdate nu is uitgerold. Het duurde 15 dagen om de update uit te rollen, beginnend op 25 augustus 2022 en eindigend op 9 september 2022. Google heeft het vandaag, 9 september, voltooid.

Ter herinnering: de nuttige inhoudsupdate van Google is een signaal voor de hele site. Het richt zich op websites met relatief veel onbevredigende of nutteloze inhoud, waarbij de inhoud eerst voor zoekmachines is geschreven. Kortom, heb je dat stukje inhoud geschreven om op Google te scoren of heb je het geschreven om gebruikers te helpen?

Wat te doen als je geraakt wordt. 

Google heeft een lijst met vragen opgesteld die je jezelf kunt stellen over je inhoud. Lees de vragen die we hier hebben gepost door, en vraag jezelf op een onbevooroordeelde manier af of je inhoud synchroon loopt met deze update. Let op: als je door deze update bent geraakt, kan het enkele maanden duren voordat je herstelt, als je alles goed doet en in de loop van de tijd wijzigingen aanbrengt in je inhoud.

Meer over de nuttige inhoudsupdate. 

De nieuwe nuttige inhoudsupdate richt zich specifiek op “inhoud die in de eerste plaats lijkt te zijn gemaakt om goed te scoren in zoekmachines in plaats van om mensen te helpen of te informeren”, zei Google. Deze update is bedoeld om zoekers te helpen bij het vinden van ‘inhoud van hoge kwaliteit’.

Google wil betere en nuttigere inhoud belonen die is geschreven voor mensen en om gebruikers te helpen. Inhoud die is geschreven met het doel om in zoekmachines te ranken, misschien wel zoekmachine-eerste inhoud genoemd, is een onderwerp dat steeds meer opkomt op sociale media en andere gebieden. Kortom, zoekers raken gefrustreerd als ze op webpagina’s terechtkomen die hen niet helpen, maar goed scoren in de zoekresultaten omdat ze zijn ontworpen om goed te scoren.

Dit algoritme is bedoeld om dat soort websites te downgraden en tegelijkertijd nuttigere websites te promoten, ontworpen voor mensen, boven zoekmachines. Google zei dat dit een “voortdurende inspanning is om inhoud van lage kwaliteit te verminderen en het gemakkelijker te maken om inhoud te vinden die authentiek en nuttig aanvoelt in Zoeken.” Dit richt zich op inhoud die is geschreven voor zoekmachines in plaats van inhoud die op de mens gericht is.

Invloed. 

Deze update voelde niet enorm wijdverbreid, maar Google zei wel dat het een grote update was, maar veroorzaakte geen enorme opschudding. We hebben tot vanochtend geen wijdverbreide volatiliteit gezien en het is moeilijk te zeggen of die fluctuaties verband hielden met deze update of niet. Google besprak de nuttige inhoudsupdate slechts een paar dagen voordat deze werd gelanceerd, wat nauwelijks genoeg tijd was om potentiële inhoudsproblemen op de hele site aan te pakken. Over het algemeen waren SEO’s niet al te bezorgd over de nuttige inhoudsupdate.

Waarom het ons iets kan schelen. 

Als je de afgelopen twee weken veranderingen in de positie en zichtbaarheid in Google Zoeken opmerkt, vooral als dit grote veranderingen waren, kun je dit waarschijnlijk aan deze update toeschrijven. Lees het advies van Google, breng de nodige wijzigingen aan en hoop op herstel in de komende maanden. We hopen dat jullie allemaal hebben geprofiteerd van deze update en zo niet, dan hopen we dat je snel herstelt.

Bron: https://searchengineland.com/google-helpful-content-update-is-now-done-rolling-out-387832


De groeiversnellers voor het MKB