Gebruikers toevoegen op Google Analytics | Doelbewust

Gebruikers toevoegen op Google Analytics

Google Analytics is onmisbaar wanneer je een eigen website of webshop beheert. De software is continu bezig met het verzamelen van gebruikersstatistieken en geeft deze op een overzichtelijke manier weer. Onze specialisten helpen je graag met het op tijd overzetten van je Universal Analytics account naar het nieuwe Google Analytics 4 voordat Universal Analytics stopt. Daarvoor moeten wij toegang hebben tot jouw Analytics account. In dit artikel lees je hoe je een gebruiker toe kan voegen op Google Analytics.

Heb je al toegang gegeven aan Doelbewust Online Marketing? Klik dan op de onderstaande knop en laat ons weten dat we je GA4 in mogen stellen.

GA4 laten instellen door Doelbewust

Een gebruiker toevoegen

Het kan je helpen activiteiten te volgen en inzicht te krijgen in het verkeer op jouw website. Het is fijn om te weten wat je bezoekers doen. Door de statistieken kan jij zien welke pagina goed bezocht wordt, waar ze eventueel afhaken, wanneer je websitebezoekers contact hebben gezocht en of ze over gaan tot een aankoop. Niet iedereen kan zomaar bij al jouw gegevens. Daarvoor moet een gebruiker eerst toegevoegd worden. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wij helpen je een handje!

STAP 1

De eerste stap is vanzelfsprekend. Eerst moet er ingelogd worden op Google Analytics.

STAP 2

Op de homepage kan je helemaal links onderin de knop beheerder (admin) vinden. Deze klik je aan.

STAP 3

Op je beeldscherm zie je nu drie kolommen naast elkaar. Hieronder zie je de meest linkse afgebeeld. De volgende stap is ”gebruiksbeheer voor account”. Hier klik je op.

STAP 4

Hier zie je de bovenkant van het venster wat nu op je beeldscherm verschijnt. De volgende stap is heel simpel. Klik op het blauwe plusteken (+) helemaal rechtsboven aan je scherm. Klik vervolgens op ‘’gebruikers toevoegen’’.

STAP 5

Vul nu het juiste e-mailadres in en vink de juiste rechten aan.

Voordat je beslist tot welke rechten je toegang geeft is het fijn om te weten wat ze betekenen. Je kunt nieuwe gebruikers toevoegen, verwijderen en rechten toewijzen met ‘’gebruikers beheren’’.

Bij het aanvinken van bewerken geef je toegang tot zowel ‘’samenwerken’’ als ‘’lezen en analyseren’’. Hiermee kun je aanpassingen doorvoeren zoals dataweergaven, filters en doelen en kun je accounts aanmaken en verwijderen. Je kunt persoonlijke items aanmaken en deze aanpassen met ‘’samenwerken’’. Gebruikers hebben ook de rechten ‘’lezen en analyseren’’. Met ‘’lezen en analyseren is het alleen mogelijk om rapporten te bekijken en persoonlijke items te maken.

Na het invoeren van een e-mailadres en het aanvinken van de juiste rechten is de laatste stap op de blauwe knop rechtsboven klikken. Wil je meer weten over Google en online marketing? Kijk nog even rond op ons blog. Daar staan ontzettend leuke artikelen over alles wat met online marketing te maken heeft!

Kom je er toch niet uit of opzoek naar meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Contact opnemen


De groeiversnellers voor het MKB