Remarketing of retargeting

Een manier van online adverteren die echt werkt

Als bezoekers je website voor de eerste keer bezoeken, zijn er slechts 2 op de 100 bezoekers die ook daadwerkelijk een product of dienst afnemen. Anders gezegd: Bijna iedereen verlaat je website weer zonder iets af te nemen. Retargeting of remarketing biedt hulp. Deze manier van online adverteren richt zich op de bezoekers die je website al eens eerder hebben bezocht. Retargeting zorgt er dus voor dat bezoekers die al eens eerder op je website zijn geweest alsnog klant worden. Daarom is retargeting een manier van online adverteren die echt werkt!

Werkwijze retargeting

Retargeting is eigenlijk een vrij simpele manier van online adverteren. Waarschijnlijk heb je het zelf ook al eens meegemaakt: je bezoekt een website, bekijkt een product en even later duikt de keten en het product dat je hebt bekeken telkens weer op. Denk bijvoorbeeld aan je tijdlijn bij Facebook of een andere website, ongeacht op welk apparaat je die website bekijkt.
Retargeting verleidt gebruikers alsnog klant te worden door ze nog eens op het product of dienst die je al eerder hebt bekeken te wijzen.

Retargeting inzetten

Als je retargeting wilt inzetten, dan hoef je enkel een stukje code, genaamd pixel, op je website te zetten. Bezoekers kunnen deze code niet zien. Bezoekt een gebruiker je website voor de eerste keer dan wordt er een cookie geplaatst. Op die manier kan de bezoeker gevolgd worden en kan de advertentie die hij of zij eerder heeft bekeken nog een keer getoond worden.

Voor wie is retargeting geschikt?

Als je erover nadenkt dan hebben webshops met name baat bij retargeting. Retargeting kun je ook zien als een stukje branding. Dat heeft als voordeel dat gebruikers jouw bedrijf beter onthouden. Stel je voor dat je een vakantiehuis verhuurd en gebruikers willen over een paar maanden op vakantie. Als ze dan zoeken naar een geschikt adres, denken ze eerder aan jouw vakantiehuis omdat ze dit al eerder (en vaker) hebben gezien.

Interesse in remarketing? Of een complete, professionele website laten maken? Neem contact met ons op voor meer informatie of besteed retargeting aan ons uit. Je zult ontdekken wat retargeting jouw bedrijf oplevert.

Wil je meer verkeer naar je website?

Wij zijn Doelbewust en zorgen voor meer verkeer naar je website. Wil je dat ook?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen ambitieuze ondernemers met online succes en groei van hun bedrijf middels kennis gedreven online marketing.

Google Beoordelingen
4.5
Gebaseerd op 39 beoordelingen
js_loader
GRATIS STRATEGIEGESPREK

Plan een gratis telefonisch strategiegesprek in

Ook interessant voor jou

Wat is kwaliteitsinhoud?

Kwalitatieve inhoud is subjectief. Sommige mensen willen een samenvatting op beginnersniveau, terwijl anderen meer diepgang en deskundige inzichten willen. Inhoud van hoge kwaliteit zal beter zijn dan

Lees verder »