Zoekmachine gerelateerde teksten (SEO-teksten) voor je website

Zoekmachine gerelateerde teksten voor je website

Om een goede positie in de zoekmachine te krijgen, is het nodig om teksten te schrijven die geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachine, ook wel SEO-teksten genoemd. In deze teksten ligt de focus op één of maximaal twee zoekwoorden waarop je vindbaar wilt worden. Het doel hierbij is om de tekst zo te schrijven dat het niet heel duidelijk is dat het om een SEO-tekst gaat. Het moet natuurlijk blijven ogen voor de lezer. Dit is eenvoudig te realiseren als je je blijft bedenken dat je voor je doelgroep schrijft.

Regels SEO-teksten

Om ervoor te zorgen dat Google de teksten opmerkt, zijn er een aantal voorwaarden waaraan je tekst moet voldoen. Een van de eisen is het gebruiken van een minimum aantal woorden. Let daarbij op de opbouw van je tekst. Heb je een WordPress website? Dan kun je de SEO Yoast plugin als hulpmiddel gebruiken. Deze plugin houdt de volgende regels aan voor SEO-teksten.

Ook aan te raden is om gebruik te maken van soortgelijke woorden of synoniemen van het trefwoord. Stel je voor dat je trefwoord schrijver is, dan kun je ook van woorden zoals auteur of letterkundige gebruik maken.

Tot slot, zijn spelfouten uiteraard een no-go. Een tekst die spelfouten bevat of grammaticaal onjuist is, doet afbreuk aan de professionaliteit van je bedrijf.

Goede basisteksten voor je websites schrijven

Nu we het SEO gedeelte hebben afgetikt, willen we ook even benadrukken dat de basis van je teksten goed moet zijn. Schrijven is echt een vak: niet iedereen kan het terwijl dit al wel snel wordt gedacht. Houd daarom de volgende tips in je achterhoofd als je zelf aan de slag gaat met de teksten voor je website.

Ben je klaar? Laat je teksten dan controleren. Een ander ziet altijd weer andere dingen dan jij. Zo wordt de tekst altijd beter. Wil je een website laten maken en de teksten uitbesteden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen je hierbij helpen.


Onze laatste blogs

SEO-vriendelijke URL’s maken
Hoe maak je SEO-vriendelijke permalinks?
Hoe maak je SEO-vriendelijke permalinks?
Het belang van Alt-tekst voor Beeld-SEO
Hoe optimaliseer je je titel-tags voor betere SEO?
Hoe optimaliseer je je titel-tags voor betere SEO?
10 alternatieven voor Google optimize
10 beste Google Optimize alternatieven
Hoe optimaliseer je je titel-tags voor betere SEO?
Hoe optimaliseer je je titel-tags voor betere SEO?
Businesswoman working on wireless keyboard select icon security in personal data security, confidentiality of users data. Security in search engine and web browser address concept.
Chrome HTTPS Vergrendelingspictogram Verdwijnt
Google kondigt 5 wijzigingen aan voor mobiel zoeken

Vrijblijvende SEO Scan ontvangen?

Vraag nu jouw gratis SEO scan t.w.v. € 340,- aan.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De groeiversnellers voor het MKB