Wat is 302 Redirect? | [Online Marketing Begrippenlijst]

Wat is 302 Redirect ?

Een 302 redirect is een serverresponscode die aangeeft dat een pagina tijdelijk is verplaatst naar een nieuwe URL. In tegenstelling tot de permanente 301 redirect, wordt een 302 gebruikt wanneer een pagina slechts voor korte tijd verhuisd is, met de intentie om later terug te keren naar de originele URL. Dit kan handig zijn tijdens het onderhoud van een website of wanneer content verplaatst is voor een korte promotionele periode.

Belang van 302 Redirects

Een 302 redirect is essentieel voor het behoud van een goede gebruikerservaring. Het informeert zowel gebruikers als zoekmachines dat de verhuizing slechts tijdelijk is. Hier zijn enkele situaties waarin het gebruik gepast is:

Impact op SEO

De impact van een 302 redirect op zoekmachineoptimalisatie (SEO) kan variëren. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

Technische Implementatie

De technische kant van 302 redirects is belangrijk voor een correcte uitvoering. Hier zijn stappen voor een succesvolle implementatie:

Best Practices

Om de effectiviteit van 302 redirects te maximaliseren, volg deze best practices:

In de dynamische wereld van online marketing, is het begrijpen en correct toepassen van 302 redirects een subtiele maar essentiële vaardigheid. Het garandeert dat zowel gebruikers als zoekmachines op de hoogte zijn van de tijdelijke aard van een pagina verhuizing, en dit, als het goed gedaan wordt, zonder negatieve impact op je zoekmachine ranking.


Online marketing begrippen:

De groeiversnellers voor het MKB