Wat betekent E-A-T? [SEO Begrippenlijst] 🧠

Wat betekent E-A-T?

E-A-T staat voor Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness, een concept dat door Google wordt gebruikt om de kwaliteit en geloofwaardigheid van webpagina’s te beoordelen. Het is een belangrijk onderdeel van de algoritmen van zoekmachines, vooral bij het rangschikken van YMYL (Your Money or Your Life) content, zoals medische adviezen, financiële informatie en juridische adviezen.

Expertise

Expertise verwijst naar de mate waarin de content geschreven is door iemand met de juiste kennis, ervaring en autoriteit op een bepaald gebied. Het is belangrijk dat de auteurs van de content aantoonbare expertise hebben en hun informatie op een geloofwaardige manier kunnen presenteren aan de lezers. Dit kan worden bereikt door te verwijzen naar relevante kwalificaties, ervaring en prestaties binnen het vakgebied.

Authoritativeness

Authoritativeness houdt in dat de content wordt gezien als betrouwbaar en geloofwaardig binnen de industrie of niche waarin het opereert. Dit kan worden versterkt door het verkrijgen van van andere gerenommeerde websites, het ontvangen van positieve beoordelingen en het opbouwen van een sterke reputatie binnen de community. Het is belangrijk om te streven naar een positief imago en een solide autoriteit op te bouwen om de geloofwaardigheid van de content te versterken.

Trustworthiness

Trustworthiness draait om het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid bij de gebruikers van de website. Dit kan worden bereikt door transparant te zijn over de bronnen en het doel van de content, het verstrekken van nauwkeurige en actuele informatie, en het vermijden van misleidende praktijken zoals het verspreiden van nepnieuws of het gebruik van clickbait-tactieken. Het is essentieel om de gebruikers te verzekeren dat de verstrekte informatie betrouwbaar is en hen in staat te stellen weloverwogen beslissingen te nemen.

Toepassing van E-A-T

Het is van vitaal belang voor website-eigenaren en contentmakers om te streven naar een hoog niveau van E-A-T in hun content. Door te focussen op het tonen van expertise, het opbouwen van autoriteit en het creëren van vertrouwen, kunnen zij hun kansen vergroten om goed te scoren in zoekmachines en het vertrouwen van hun publiek te winnen.

E-A-T is een cruciaal concept voor zoekmachineoptimalisatie en contentmarketing. Door te zorgen voor expertise, authoritativeness en trustworthiness in hun content, kunnen website-eigenaren de kwaliteit en geloofwaardigheid van hun pagina’s verbeteren, wat kan leiden tot een betere zichtbaarheid en hogere rankings in zoekmachines.


Vrijblijvende SEO Scan ontvangen?

Vraag nu jouw gratis SEO scan t.w.v. € 340,- aan.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De groeiversnellers voor het MKB