Wat is externe linkbuilding? [Online Marketing Begrippenlijst]
Wat is externe linkbuilding?

Wat is externe linkbuilding?

Externe linkbuilding is het proces waarbij links van andere websites naar jouw site worden verkregen. Deze externe links, ook wel backlinks genoemd, zijn essentieel voor de zoekmachineoptimalisatie (SEO) omdat ze als stemmen van vertrouwen worden beschouwd door zoekmachines zoals Google.

Het belang van kwalitatieve links

Bij externe linkbuilding is niet alleen het aantal links van belang, maar vooral de kwaliteit ervan. Een link van een gerenommeerde en relevante site heeft meer waarde dan vele links van minder betrouwbare bronnen. Het gaat erom links te verkrijgen die gezien worden als een blijk van vertrouwen in jouw content.

Verschillende technieken van linkbuilding

Er zijn meerdere technieken om externe links te verkrijgen. Denk aan het creëren van waardevolle content die van nature links aantrekt, het actief benaderen van websites voor linkuitwisselingen of het gastbloggen op relevante platforms. Het is belangrijk om een diverse strategie te hanteren voor een natuurlijk linkprofiel.

De impact op zoekmachine rankings

Backlinks spelen een cruciale rol in hoe zoekmachines zoals Google jouw website beoordelen en rangschikken. Websites met een sterk backlinkprofiel worden vaak hoger gerangschikt omdat ze gezien worden als meer autoritair en betrouwbaar.

Do’s en dont’s van linkbuilding

Bij externe linkbuilding is het belangrijk om ethische richtlijnen te volgen. Het kopen van links of deelname aan linkuitwisselingsprogramma’s kan leiden tot straffen van zoekmachines. Focus op het opbouwen van natuurlijke, hoogwaardige links die daadwerkelijk waarde toevoegen aan je site.

Ontdek hoe externe linkbuilding jouw website kan versterken door autoriteit en vertrouwen op te bouwen in de ogen van zoekmachines.


Online marketing begrippen:

De groeiversnellers voor het MKB