Wat zijn header tags? | [Online Marketing Begrippenlijst]

Wat zijn header tags?

Header tags, ook bekend als koppen, zijn HTML-elementen die worden gebruikt om de structuur en hiërarchie van een webpagina aan te geven. Deze tags variëren van H1 tot H6, waarbij H1 de belangrijkste kop is en H6 de minst belangrijke.

Waarom zijn header tags belangrijk?

Header tags spelen een cruciale rol in de SEO van een website. Ze helpen zoekmachines de inhoud van een pagina te begrijpen en te indexeren. Door relevante zoekwoorden in header tags te gebruiken, verbeter je de vindbaarheid van je pagina’s.

Hoe gebruik je header tags effectief?

Het is belangrijk om header tags op een logische en consistente manier te gebruiken. Gebruik H1 voor de belangrijkste titel van de pagina en gebruik vervolgens H2 tot H6 voor subonderwerpen en secties. Zorg ervoor dat elke header tag relevant is voor de inhoud van de bijbehorende sectie.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van header tags?

Door header tags te gebruiken, maak je je inhoud niet alleen beter leesbaar voor zoekmachines, maar ook voor gebruikers. Goed gestructureerde inhoud met duidelijke koppen kan de gebruikerservaring verbeteren en ervoor zorgen dat bezoekers langer op je pagina blijven.

Welke best practices moet je volgen bij het gebruik van header tags?

Om het meeste uit header tags te halen, moet je ervoor zorgen dat elke tag uniek is en dat je geen tags overslaat in de hiërarchie. Vermijd het gebruik van alleen opmaakdoeleinden en zorg ervoor dat elke header daadwerkelijk de inhoud van de sectie samenvat.

Header tags zijn essentieel voor een goed gestructureerde en geoptimaliseerde website. Door ze op de juiste manier te gebruiken, kun je de SEO-prestaties van je pagina’s verbeteren en de gebruikerservaring optimaliseren.


Online marketing begrippen:

De groeiversnellers voor het MKB