Wat is off-page SEO? [Online Marketing Begrippenlijst]
Wat is off-page seo?

Wat is off-page SEO?

Off-page SEO omvat alle activiteiten die je buiten je eigen website onderneemt om de ranking in zoekmachines te verbeteren. Denk hierbij aan linkbuilding, social media marketing en merkvermeldingen.

Linkbuilding

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar de jouwe. Dit is cruciaal omdat zoekmachines, zoals Google, links zien als een stem van vertrouwen. Hoe meer kwalitatieve links naar je website verwijzen, des te hoger je potentieel in de zoekresultaten.

Social media

Hoewel social media links vaak als ‘nofollow’ worden gemarkeerd en dus niet direct bijdragen aan je SEO, spelen ze wel een belangrijke rol. Een sterke aanwezigheid op social media kan leiden tot meer websiteverkeer en indirect tot meer natuurlijke backlinks.

Merkvermeldingen

Zelfs zonder een directe link kunnen vermeldingen van je merk op andere websites bijdragen aan je off-page SEO. Zoekmachines herkennen deze vermeldingen en zien het als een indicatie van de relevantie en autoriteit van je website.

Beïnvloeders en gastblogs

Samenwerken met beïnvloeders of het schrijven van gastblogs kan je helpen om je bereik te vergroten en waardevolle backlinks te verkrijgen. Zorg wel dat deze samenwerkingen relevant zijn voor je doelgroep en industrie.

Ontdek hoe off-page SEO je website kan versterken door linkbuilding, social media, merkvermeldingen en samenwerkingen.


Online marketing begrippen:

De groeiversnellers voor het MKB