Wat is een Dofollow Link? | Online Marketing Essentials
Wat is een dofollow link?

Wat is een dofollow link?

Een dofollow-link is een hyperlink die zoekmachines vertellen om de link te volgen en de gelinkte website te doorzoeken en te indexeren. In tegenstelling tot nofollow-links, die zoekmachines instrueren om de link te negeren en niet te volgen. Dofollow-links worden beschouwd als waardevoller voor zoekmachine-optimalisatie omdat ze helpen bij het opbouwen van autoriteit en het verbeteren van de ranking van de gelinkte pagina’s.

Voordelen van dofollow-links

Dofollow-links dragen bij aan de organische zoekprestaties van een website. Ze kunnen de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van de gelinkte pagina vergroten. Door relevante en kwalitatieve dofollow-links te verkrijgen, kan een website hoger ranken in zoekresultaten en meer organisch verkeer genereren.

Belang van kwaliteit en relevantie

Het is essentieel om te streven naar kwalitatieve en relevante dofollow-links. Links afkomstig van websites met een hoge autoriteit en relevantie voor het onderwerp hebben meer impact op de zoekmachine ranking. Zoekmachines waarderen natuurlijke linkbuilding en straffen het verkrijgen van onnatuurlijke of spammy links af.

Dofollow versus nofollow

Het verschil tussen dofollow en nofollow-links ligt in de manier waarop zoekmachines ze behandelen. Dofollow-links worden gevolgd door zoekmachines, terwijl nofollow-links worden genegeerd. Nofollow-links worden vaak gebruikt voor betaalde links, commentaren op blogs en gebruikers gegenereerde inhoud om spam te voorkomen en manipulatie van zoekmachine ranking tegen te gaan.

Linkbuilding strategieën

Een effectieve linkbuilding strategie omvat het verkrijgen van zowel dofollow als nofollow-links. Hoewel dofollow-links meer waarde hebben voor SEO, kunnen nofollow-links nog steeds verkeer genereren en de online zichtbaarheid vergroten. Het is belangrijk om een evenwichtige mix van beide soorten links te verkrijgen om een natuurlijk backlinkprofiel op te bouwen.

Een dofollow-link is een waardevol instrument in de zoekmachine-optimalisatie, waardoor websites hun autoriteit en ranking kunnen verbeteren door middel van relevante en kwalitatieve links.


Online marketing begrippen:

De groeiversnellers voor het MKB