Wat is een H2 tag? [Online Marketing Begrippenlijst]
Wat is een H2 tag?

Wat is een H2 tag?

Een H2-tag is een HTML-element dat wordt gebruikt om subtitels te definiëren binnen een webpagina. Het wordt vaak gebruikt om de structuur van de inhoud van een pagina te organiseren en te verbeteren voor zowel gebruikers als zoekmachines.

Belang van H2-tags

H2-tags helpen de leesbaarheid van de inhoud te verbeteren door het creëren van duidelijke sectiekoppen. Dit maakt het gemakkelijker voor bezoekers om snel door de pagina te navigeren en de gewenste informatie te vinden.

SEO-voordelen van H2-tags

Zoekmachines zoals Google gebruiken H2-tags om de inhoud van een pagina beter te begrijpen en te indexeren. Door relevante zoekwoorden in H2-tags op te nemen, kan de pagina beter scoren in zoekresultaten voor die specifieke zoekopdrachten.

Gebruik van H2-tags voor interne linkbuilding

Het strategisch plaatsen van interne links binnen H2-tags kan de gebruikerservaring verbeteren door gerelateerde inhoud gemakkelijker toegankelijk te maken. Dit kan ook helpen om de autoriteit van de pagina te vergroten door een geoptimaliseerde interne linkstructuur.

Tips voor het optimaliseren van H2-tags

Conclusie

H2-tags zijn essentiële HTML-elementen die worden gebruikt om subtitels te definiëren en de structuur van een webpagina te verbeteren. Door ze strategisch te gebruiken, kunnen ze de leesbaarheid, SEO-prestaties en gebruikerservaring van een website verbeteren.


Online marketing begrippen:

De groeiversnellers voor het MKB