Wat is On-Page SEO? [Online Marketing Begrippenlijst]
Wat is on-page SEO?

Wat is On-Page SEO?

On-Page SEO is de kunst van het optimaliseren van individuele webpagina’s om hogere rangschikkingen te verkrijgen en meer relevant verkeer in zoekmachines te ontvangen. In tegenstelling tot Off-Page SEO, dat verwijst naar links en andere externe signalen, richt On-Page SEO zich op optimalisatie van zowel de inhoud als de HTML-broncode van een pagina.

Belang van goede inhoud

Kwaliteit boven kwantiteit. Dat is het credo als het gaat om content in On-Page SEO. De inhoud moet relevant, uniek en waardevol zijn voor de lezer. Google’s algoritme kan de waarde en relevantie van content beoordelen. Een goed geschreven stuk trekt niet alleen bezoekers aan, maar zorgt ook voor langer verblijf en meer betrokkenheid.

Gebruik van trefwoorden

Trefwoorden spelen een cruciale rol in On-Page SEO. Het gaat erom de juiste trefwoorden te kiezen en ze op een natuurlijke manier in de tekst te integreren. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

Optimalisatie van meta tags

Meta tags zoals de titel, meta beschrijving, en headers zijn van vitaal belang. Ze geven zoekmachines een korte samenvatting van de inhoud van de pagina. Een pakkende titel en beschrijving kunnen de click-through rate (CTR) aanzienlijk verhogen. Het is essentieel om ze relevant en aantrekkelijk te maken.

Snelheid en mobiele responsiviteit

Een trage laadtijd kan de gebruikerservaring ruïneren. Mobiele responsiviteit is een andere cruciale factor, gezien de toenemende prevalentie van mobiele zoekopdrachten. Websites moeten naadloos werken op alle apparaten, groot of klein. Zorg dus voor snelle laadtijden en een mobielvriendelijk ontwerp.


Online marketing begrippen:

De groeiversnellers voor het MKB