Wat is canonicalization?
Wat is canonicalization?

Wat is canonicalization?

Canonicalisatie verwijst naar het proces waarbij zoekmachines de voorkeur geven aan één hoofd-URL voor een specifieke inhoud, zelfs als die inhoud op meerdere pagina’s verschijnt. Dit helpt duplicatie te voorkomen en zorgt ervoor dat de zoekmachine de juiste pagina rangschikt in de zoekresultaten.

Waarom is canonicalisatie belangrijk?

Canonicalisatie is belangrijk omdat het helpt om dubbele inhoud te voorkomen en de autoriteit van een pagina te consolideren. Door één hoofd-URL aan te wijzen, kunnen zoekmachines beter begrijpen welke pagina de meest relevante en belangrijke is voor gebruikers.

Hoe werkt canonicalisatie?

Canonicalisatie werkt door het aangeven van de voorkeurs-URL voor een bepaalde inhoud met behulp van een canonical-tag in de HTML-code van de pagina. Deze tag vertelt zoekmachines dat de opgegeven pagina de primaire versie is en moet worden weergegeven in de zoekresultaten.

Wat zijn de voordelen van canonicalisatie?

Het gebruik van canonicalisatie helpt om de SEO-prestaties van een website te verbeteren door de autoriteit van de pagina te concentreren op één URL. Dit kan leiden tot een betere rangschikking in zoekresultaten, een hogere klikfrequentie en een verbeterde gebruikerservaring doordat gebruikers naar de meest relevante pagina worden geleid.

Zijn er gevaren verbonden aan canonicalisatie?

Hoewel canonicalisatie veel voordelen biedt, is het belangrijk om het correct te implementeren om mogelijke risico’s te minimaliseren. Onjuiste canonicalisatie kan leiden tot verlies van en verwarring bij zoekmachines over welke pagina moet worden weergegeven in de zoekresultaten.

Canonicalisatie zorgt voor een georganiseerde en geoptimaliseerde structuur van je website, wat cruciaal is voor een effectieve .


Vrijblijvende SEO Scan ontvangen?

Vraag nu jouw gratis SEO scan t.w.v. € 340,- aan.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De groeiversnellers voor het MKB