Met deze extensie kun je de meta-informatie op webpagina’s inspecteren, problemen vinden en advies krijgen om ze op te lossen. Het omvat  metatags ,  canonicals ,  Open Graph-tags ,  gestructureerde gegevens ,  hreflang , subheaders en meer.

Het biedt ook geavanceerde gegevens over de interne en externe scripts die op de pagina worden gebruikt.

Meta SEO-inspecteur

In tegenstelling tot veel andere extensies vermeldt Hreflang Tag Checker niet alleen de  hreflang-  gegevens van een pagina. Het crawlt de links in hreflang-tags om te controleren of ze teruglinken naar de pagina die u bezoekt.

Hreflang Tag Checker

TextOptimizer beschrijft zichzelf als een hulpmiddel voor schrijfassistentie. Het analyseert zoekresultaten voor relevante termen en extraheert “intentietabellen” om andere woorden voor te stellen die u in uw kopie kunt gebruiken “om beter aan de verwachtingen van zoekmachines te voldoen”.

Er zijn meer dan genoeg premium tools voor contentoptimalisatie op de markt, maar TextOptimizer doet het goed als gratis tool.

TekstOptimizer

Deze extensie geeft een goede hoeveelheid gegevens weg voor een gratis tool: zoekvolumes voor zoekwoorden, zoekwoordideeën en verkeersschattingen op domeinniveau worden rechtstreeks op de SERP’s van Google verstrekt. Daarmee kan je vaak ook beter en makkelijker zoekwoord onderzoek doen. Trefwoorden kan je goed gebruiken voor je SEO.

Onlangs heeft het een nieuwe functie toegevoegd met de naam “Outline Generator”. Deze functie maakt een artikeloverzicht door de zoekresultaten met de hoogste rangorde met één klik te analyseren. Daarmee kan je makkelijk zoekwoorden vinden die je helpen om je website hoog in Google te krijgen.

Zoekwoord Surfer

De SEO Minion-extensie is een van de multitools voor SEO. Hiermee kunt u SEO-gegevens op de pagina controleren, uitgaande links markeren en pagina’s controleren op  broken links. Een linkbuilding specialist kan je hier ook bij helpen wanneer je linkbuilding wilt laten doen door een linkbuilding bureau of online marketing bureau te Rhenen.

De beste eigenschap is absoluut de meerlaagse “People also ask”-query-export van de SERP. Dit zal u voorzien van gerelateerde long-tail vragen die u kunt overwegen bij het maken van een nieuw stuk inhoud.

SEO Minion

Met deze extensie kun je Google-zoekopdrachten vanaf elke locatie emuleren en controleren of een bepaalde URL in de top 100 van resultaten staat.

Dit kan je helpen te zien hoe de rankings variëren voor een zoekopdracht in verschillende delen van de wereld.

SEO-zoeksimulator

Link Redirect Trace onthult alle URL’s in een omleidingsketen, inclusief 301s, 302s en JavaScript-omleidingen.

Bovendien geeft het gratis enkele statistieken op paginaniveau van LinkResearchTools weer.

Link omleiding traceren

De Glimpse Chrome-extensie maakt van Google Trends een tool voor zoekwoordonderzoek. Het verrijkt Google Trends-gegevens met zoekvolumes voor zoekwoorden, suggesties voor long-tail zoekwoorden en een onderwerpkaart.

Houd er echter rekening mee dat de gratis versie slechts 10 zoekopdrachten per maand toestaat. Ook voor uitgebreid zoekwoordenonderzoek heb je een betaald abonnement nodig.

Glimp

Dit is een onmisbare tool voor diegenen die werken met JavaScript-aangedreven websites.

Het vergelijkt de onbewerkte paginacode en de weergegeven versie. Je kunt bijvoorbeeld controleren of JavaScript titels, beschrijvingen of canonieke tags overschrijft.

Weergegeven bron weergeven

Met Similarweb voor Chrome kun je geschat verkeer, verkeersbronnen, bezoekersgeografie en andere belangrijke statistieken van websites bekijken.

Deze extensie is handig voor het evalueren van linkmogelijkheden en het analyseren van uw concurrenten.

vergelijkbaarweb

Deze extensie van Hunter vindt e-mailadressen die zijn gekoppeld aan de website die u bezoekt. Je krijgt 50 gratis credits per maand. Er is ook  een add-on voor Google Spreadsheets voor snelle bulkcontrole.

Jager

Gmass is een krachtige en lichtgewicht tool voor het organiseren van outreach-campagnes. Het integreert rechtstreeks in Gmail en vereist geen extra bronnen.

Hiermee kunt u e-mails plannen, mail merges verzenden met Google Spreadsheets, e-mailreeksen maken en e-mailopeningen volgen.

Gmassa

Met Data Scraper kunt je een breed scala aan gegevens van webpagina’s extraheren en opslaan in een spreadsheet.

Je kunt hiermee tabellen en lijsten extraheren en gepagineerde resultaten naar voren halen.

Gegevensschraper

Met de Toolbar van AHREFS’ kan gemakkelijk een aantal andere SEO-extensies voor Chrome vervangen.

Het biedt de volgende functies: on-page SEO-rapport, redirect tracer, HTTP-headerslezer, linkchecker/highlighter en zoeklocatiesimulator.

Ahrefs-gebruikers krijgen ook pagina-, domein- en trefwoordstatistieken voor de URL’s die ze bezoeken en voor zoekresultaten. Bovendien kan deze extensie je helpen om eenvoudig URL’s naar  Link Intersect-  en  Content Gap-  rapporten te verzenden.

Ahrefs' SEO-werkbalk

KORTOM

Er zijn nogal wat Chrome-extensies die de functies van online SEO-tools rechtstreeks naar je browser vertalen. Hopelijk helpt dit artikel je om een of twee extensies te vinden die een aanzienlijke impact zullen hebben op je productiviteit en je veel tijd zullen besparen.

Houd er rekening mee dat het gebruik van te veel browserextensies je computer kan vertragen, dus kies ze verstandig!

Bron: https://ahrefs.com/blog/seo-chrome-extensions/