Wat is linkbuilding? Waarom is het belangrijk? Lees er hier meer over!

Wat is linkbuilding en waarom is het belangrijk?

Linkbuilding is misschien een moeilijke term, maar het is wel een van de essentiële onderdelen van SEO om te werken aan je online vindbaarheid. Linkbuilding is het verzamelen van relevante linkjes van andere webpagina’s naar jouw website. Het doel van linkbuilding is het verbeteren van je positie in de zoekmachine op specifieke zoekwoorden.

De som van alle links die verwijzen vanaf andere websites naar jouw website wordt je linkprofiel genoemd. De waarde van die andere websites speelt daarbij een belangrijke rol. Het moet namelijk wel gaan om gerelateerde websites van een bepaalde kwaliteit.


Vrijblijvend advies aanvragen

Lees onze succesverhalen >>

Domein autoriteit & pagina autoriteit

Verschillende tools voor SEO zoals Moz drukken de waarde van een website uit in domein autoriteit. Deze waarde ligt tussen 0 en 100. Naast de verschillende domeinen en het aantal links dat er naar de website linkt wordt deze waarde vastgesteld op basis van nog veel meer factoren. Gaat een website net online, dan heeft deze nog een lage domein autoriteit. De reden is simpel: er zijn nog niet veel links verzameld naar de website. En vaak is er ook nog maar weinig content. Let op dat het hierbij wel om een nieuwe website gaat. Een website met een nieuwe vormgeving kan de huidige domein autoriteit behouden door 301’s te gebruiken. Dit noemen we ook wel een redirect. Met behulp van een 301 link je de oude pagina naar de nieuwe variant. Op die manier behoudt de pagina zijn waarde.

De pagina autoriteit is hetzelfde als de domein autoriteit, alleen geldt de pagina autoriteit voor één bepaalde subpagina binnen de website en de domein autoriteit voor alle pagina’s (het gehele domein).

Wij als Online Marketing bureau Leiden doen alleen linkbuilding op websites met een hoge domein- en pagina autoriteit. Wij zorgen dus voor kwalitatieve backlinks.

Natuurlijk linkprofiel bij linkbuilding

Google ziet het liefste een natuurlijk linkprofiel. Dat wil zeggen een profiel dat zowel bestaat uit linkjes via verschillende kanalen als een profiel dat geleidelijk wordt opgebouwd. Dat komt omdat sommige websites probeerden om via trucjes een hoge positie in de zoekmachine te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan het inkopen van duizenden links in één keer.

Links verzamelen

Bij het verzamelen van links naar je website zijn er veel verschillende factoren die een rol spelen. Enkele factoren zijn:

Meer weten over linkbuilding?

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen met bijvoorbeeld je linkbuilding en SEO in Apeldoorn? Bel ons op 0318 – 240 240, vraag een vrijblijvende linkbuilding scan aan of bekijk onze succesverhalen.


Vrijblijvend advies aanvragen

Lees onze succesverhalen >>


De groeiversnellers voor het MKB