Wat is linkbuilding en waarom is het belangrijk?

Linkbuilding Linkbuilding is misschien een moeilijke term, maar het is wel een van de essentiële onderdelen van SEO om te werken aan je online vindbaarheid. Linkbuilding is het verzamelen van relevante linkjes van andere webpagina’s naar jouw website. Het doel van linkbuilding is het verbeteren van je positie in de zoekmachine op specifieke zoekwoorden.

De som van alle links die verwijzen vanaf andere websites naar jouw website wordt je linkprofiel genoemd. De waarde van die andere websites speelt daarbij een belangrijke rol. Het moet namelijk wel gaan om gerelateerde websites van een bepaalde kwaliteit.

Domein autoriteit & pagina autoriteit

Verschillende tools voor SEO zoals Moz drukken de waarde van een website uit in domein autoriteit. Deze waarde ligt tussen 0 en 100. Naast de verschillende domeinen en het aantal links dat er naar de website linkt wordt deze waarde vastgesteld op basis van nog veel meer factoren. Gaat een website net online, dan heeft deze nog een lage domein autoriteit. De reden is simpel: er zijn nog niet veel links verzameld naar de website. En vaak is er ook nog maar weinig content. Let op dat het hierbij wel om een nieuwe website gaat. Een website met een nieuwe vormgeving kan de huidige domein autoriteit behouden door 301’s te gebruiken. Dit noemen we ook wel een redirect. Met behulp van een 301 link je de oude pagina naar de nieuwe variant. Op die manier behoudt de pagina zijn waarde.

De pagina autoriteit is hetzelfde als de domein autoriteit, alleen geldt de pagina autoriteit voor één bepaalde subpagina binnen de website en de domein autoriteit voor alle pagina’s (het gehele domein).

Wij als Online Marketing bureau Leiden doen alleen linkbuilding op websites met een hoge domein- en pagina autoriteit. Wij zorgen dus voor kwalitatieve backlinks.

Natuurlijk linkprofiel bij linkbuilding

Google ziet het liefste een natuurlijk linkprofiel. Dat wil zeggen een profiel dat zowel bestaat uit linkjes via verschillende kanalen als een profiel dat geleidelijk wordt opgebouwd. Dat komt omdat sommige websites probeerden om via trucjes een hoge positie in de zoekmachine te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan het inkopen van duizenden links in één keer.

Links verzamelen

Bij het verzamelen van links naar je website zijn er veel verschillende factoren die een rol spelen. Enkele factoren zijn:

  • Autoriteit van de website: houd de domein autoriteit van de website die naar je linkt in de gaten. Je kunt Open Site Explorer gebruiken om dit te controleren.
  • Relevantie van de link: als je website over auto’s gaat, is het niet zinvol om een link te ontvangen van een website van bijvoorbeeld een hovenier. Het streven is naar een link die gaan over hetzelfde onderwerp als jouw website.
  • Plaats op de website: een link die midden op een pagina staat in een stuk tekst heeft meer waarde dan een link in een lijst met linkpartners.
  • Ankertekst: dit is de tekst die wordt gebruikt voor de link (de tekst die je aan kunt klikken). Even terug naar de website over auto’s. Als Google de link oldtimers ziet in een stuk tekst, dan verwacht Google dat het onderwerp van de pagina waarnaar de link verwijst over oldtimers gaat.

Meer weten over linkbuilding?

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen met bijvoorbeeld je linkbuilding en SEO in Apeldoorn? Bel ons op 0318 – 240 240, vraag een vrijblijvende linkbuilding scan aan of bekijk onze succesverhalen. 

Wil je meer verkeer naar je website?

Wij zijn Doelbewust en zorgen voor meer verkeer naar je website. Wil je dat ook?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen ambitieuze ondernemers met online succes en groei van hun bedrijf middels kennis gedreven online marketing.

Google Beoordelingen
4.5
Gebaseerd op 39 beoordelingen
js_loader
GRATIS STRATEGIEGESPREK

Plan een gratis telefonisch strategiegesprek in

Ook interessant voor jou

Wat is kwaliteitsinhoud?

Kwalitatieve inhoud is subjectief. Sommige mensen willen een samenvatting op beginnersniveau, terwijl anderen meer diepgang en deskundige inzichten willen. Inhoud van hoge kwaliteit zal beter zijn dan

Lees verder »