Tips voor goede SEO-teksten op je website | Lees ze hier!

SEO-teksten schrijven voor je website

SEO-teksten zijn teksten die geschreven zijn om je vindbaarheid te verhogen op een bepaald zoekwoord. De uitdaging is het om het zoekwoord in de tekst te verwerken, zonder dat het heel duidelijk om een SEO-tekst gaat. Schrijf altijd met de doelgroep voor ogen. Als SEO bureau weten we dat dit best wel lastig kan zijn, maar hoe meer je het doet, hoe makkelijker het steeds wordt.

Eisen SEO-teksten

Er gelden een aantal regels voor SEO-teksten zodat ze door Google opgepikt worden. Zo is het aan te raden om een minimaal aantal woorden te gebruiken en je ook de opbouw van de teksten op de juiste wijze doet. Uiteraard is het belangrijk om het zoekwoord in de tekst te verwerken. Als je een WordPress website hebt, kun je de SEO Yoast plugin downloaden. Deze plugin geeft goede handvatten bij het optimaliseren van je teksten:

Een andere tip bij het schrijven van je teksten is om gebruik te maken van synoniemen en gerelateerde woorden. Als het zoekwoord bijvoorbeeld coach is, kun je ook gebruik maken van begeleider, instructeur, trainer. Het spreekt voor zich dat goede spelling en grammatica een vereiste zijn. Een tekst met spelfouten doet afbreuk aan de geloofwaardigheid en professionaliteit van je bedrijf.

Aandachtspunten bij het schrijven van teksten

Nu we het SEO-gedeelte behandeld hebben, willen we ook nog even kort ingaan op het schrijven van teksten. Er wordt al snel gedacht dat het schrijven van een tekst eenvoudig is en iedereen kan schrijven. Er komt echter meer bij kijken dan je denkt! Er zijn wel een paar tips die we je kunnen geven:

Tot slot willen we je deze tip geven: twee paar ogen zien er meer dan één: ben je al langere tijd bezig met de teksten voor je website? Laat ze dan eens door iemand anders lezen. De tweede persoon ziet dingen waar jij zelf blind voor bent geworden. Uiteraard kun je voor SEO in Veenendaal bij Doelbewust terecht. Neem dan vrijblijvend contact op.


De groeiversnellers voor het MKB